Så kan der igen bades ved Greve kommunes strande. (Privatfoto).

Så kan der igen bades ved Greve kommunes strande. (Privatfoto).

Badevandet ud for Greves kyster er igen fint

GREVE: Prøver viser nu, at badevandet igen er i orden. Antallet af e-colibakterier er faldet til langt under det tilladte niveau, så borgerne i Greve kan igen gå sikkert i vandet. Embedslægen har kigget på bakterietallene, og ifølge hende er badevandet igen godt at bade i for både mennesker og hunde.
Borgmester Pernille Beckmann glæder sig til at hoppe i bølgerne.
- Vi kommer ofte på stranden, så vi har ventet på, at vandet blev rent, siger hun.
Det er lidt over en uge siden, at kommunens teknikere konstaterede, at badevandet havde alarmerende høje niveauer af e-colibakterier, hvorefter embedslægen frarådede at bade ved strandene i Greve – undtagen Hundige Strand, hvor bakterieniveauet er normalt. Nu er alarmen så afblæst, fortæller Alice Trein Petersen, plan- og miljøchef i Greve Kommune.
- Bakterierne er nu sendt til DNA-undersøgelse, for at finde ud af om de stammer fra mennesker eller dyr. Vi forventer at få svaret om lidt over en uge, hvorefter vi tager stilling til, om vi skal gøre mere for at spore årsagen, siger hun.
Høje niveauer af e-colibakterier kan stamme fra åer og søer, hvor der kan samle sig mange bakterier, som strømmer ud i vandet, når det regner voldsomt. 
Normalt dør bakterierne efter et par dage, men i Greve har det altså varet længere tid.
Derfor vil kommunens teknikere gerne kunne spore årsagen.  
pm

null

Publiceret 16 July 2015 08:30