Kolding Madhjælp slår første gang dørene op søndag den 9. august. Illustration: Kolding Madhjælp

Kolding Madhjælp slår første gang dørene op søndag den 9. august. Illustration: Kolding Madhjælp

Frivillige forærer mad til Koldings fattige

Et nyt initiativ skal sørge for, at ingen koldingensere går sultne i seng

Af
Natalie Stratigos

Det er ikke alle, der har råd til at købe mad. Det erfarede Lars Skouboe, da han på Facebook læste en opdatering fra en kvinde, der efterlyste mad til to familier, som ikke selv havde råd til at fylde køleskabet. Det fik Lars Skouboe til at starte Kolding Madhjælp, hvor han vil få koldingenserne til at aflevere det mad, de ikke selv kan spise, så andre kan få glæde af det.
 

“Jeg synes, det virker til, at behovet bliver større og større. Jeg kender til mange, hvor det kniber med pengene sidst på måneden, og nu hvor der kommer mange flygtninge, som heller ikke har meget at gøre med, synes jeg, vi skal hjælpe hinanden,” siger han.
Kolding Madhjælp tager imod mad fra alle, der har lyst til at donere. Den eneste regel er, at maden skal være langtidsholdbar, så pasta, mel og havregryn er blandt varerne, der er i høj kurs, men madhjælpen tager også imod fryseretter.
 

Projektet har allerede modtaget stor opbakning. Facebook-gruppen Kolding Madhjælp har allerede mere end 400 følgere, der roser initiativet.
 

Søndag den 9. august åbner Kolding Madhjælp i lokaler i Råværket på Esbjergvej 108 i Kolding. Her kan man fra klokken 14-16 både hente og aflevere mad.

Publiceret 16 July 2015 13:00