Fungerende formand Bente Ankersen (S) håber på en bedre madmodel.

Fungerende formand Bente Ankersen (S) håber på en bedre madmodel.

Igen kritik af kølemad til handicappede

Det er ikke godt nok med kølemad, mener pårørende. Politiker er enig

Af
Peter Friis Autzen

“Jeg er også selv virkelig ked af, at det må være sådan, og at vi ikke bare kan gøre det bedre. Men det er desværre, hvad vi kan lige nu. Jeg håber, at vi kan gøre det bedre i fremtiden. Det håber alle i udvalget,” siger fungerende formand i Social- & Omsorgsudvalget, Bente Ankersen (S).
Hun svarer på kritik fra Pårørenderådet på Center Kobbelgården. Formand Aksel Iversen kritiserer dels, at beboerne spises af med kølemad. Og dels, at de spiser alene.
“Når flere og flere skal leve af kølemad, er det med til at passivere dem, fordi de ikke mere deltager i den fælles madlavning, samtidig med at de sidder for sig selv og spiser. Det medvirker til isolation, som ikke er fremmende for deres livskvalitet,” skriver Aksel Iversen i et åbent brev til udvalget.
Han efterlyser fælles madlavning og fælles spisning. Og han henviser blandt andet til Fødevareministeriets højt profilerede kostråd, som blandt andet siger, at man bør spise sammen med andre.
“Det er desværre ikke noget, man efterlever i Fredericia Kommune,” skriver han.
Bente Ankersen er meget berørt af kritikken.
“Jeg kan virkelig godt forstå de pårørendes bekymring, og jeg vil være forfærdelig ked af at lyde som en skidekold politiker, der bare afviser kritik. Jeg har selv børn, og jeg forstår godt, at folk er bekymrede for deres børn,” siger hun.
Bente Ankersen oplyser, at man i udvalget og byrådet har givet hinanden håndslag på, at voksen/handicap-området står først for, når en gang det bliver bedre tider.
“Men jeg kan ikke love noget. Det ville jeg ellers forfærdelig gerne,” siger hun.
Både Bente Ankersen og Aksel Iversen håber, at det ubrugte køkken på Kobbelgården kan komme i brug.

Publiceret 16 July 2015 06:00