Hvidovre Biavlerforening gæster Lundekrog søndag den 19. juli. (Privatfoto).

Hvidovre Biavlerforening gæster Lundekrog søndag den 19. juli. (Privatfoto).

Sirener og bier indtager Landbomuseet

SKENSVED: Se, det summer af sol over engen - men også på Landbomuseet Lundekrog.
Lørdag den 18. juli vil det summe af snak om gamle minder fra gamle skolekammerater, da der er træf for dem der har gået i den gamle Højelse skole - den på Ejbyvej.
Søndag den 19. juli vil bierne summe, idet Hvidovre Biavlerforening endnu engang kommer med de honningfyldte vokstavler fra deres bistader for at slynge honning.
Man viser også i et display et udsnit af en bifamilie med dronning.
Her ser man hvordan dronningen konstant bliver passet og plejet af arbejdere, som sørger for hendes velbefindende, så hun er i stand til at lægge mange æg, hvoraf der bl. a. skal komme nye arbejdsbier som erstatning for dem, der har slidt sig op. Som et ”BI-produkt” får man voks, som kan støbes til lys.
Derudover vil fisker Arne Larsen bøde garn og fortælle om fiskerlivet.
Disse aktiviteter vil kunne følges i hele åbningstiden fra kl. 11.00 til kl. 17.00.
Fra kl. 14.00 til kl. 16.00 vil gården genlyde af liflig spillemandsmusik, idet Sirenerne fra Roskilde atter i år vil komme og underholde museets gæster med munter musik og sang. Der spilles nordisk lyttemusik, men også dansemusik, hvis nogen skulle have lyst til en svingom.
Pak madkurven og tag på opdagelse i dine forældres, bedsteforældres og oldeforældres ”værktøjskasse” på Landbomuseet Lundekrog fra den tid, hvor selv den mindste landsby ikke alene havde en købmandsforretning, men også mange håndværkere der boede og virkede i landsbyerne. Adressen er Ejbyvej 32, Lille Skensved.
Se også www.lundekrog.net.
pm

Fisker Arne Larsen vil bøde garn og fortælle om fiskerlivet. (Privatfoto).

Fisker Arne Larsen vil bøde garn og fortælle om fiskerlivet. (Privatfoto).

Publiceret 16 July 2015 17:15