Der er altid rift om at komme med og og køre med ØSJKs hyggelige veterantog. (Privatfoto).

Der er altid rift om at komme med og og køre med ØSJKs hyggelige veterantog. (Privatfoto).

Tre søndagsture med ØSJK til Næstved

Oplev en togtur som i vore bedsteforældres tid

SOMMERTUR: Søndagene 19. og 26. juli samt 2. august kører Østsjællandske Jernbaneklub (ØSJK) med veterantog mellem Køge, Haslev og Næstved.
- Vi har valg at kører tre ture på strækningen i år, da vi ikke kan være sikre på at dette kan lade sig gøre, til næste år, på grund af arbejdet med at elktricificerer og udbygge strækningen til højere hastigheder, siger Lars Jørgensen, formand for ØSJK.
- Arbejdet er gået i gang så i år kan man følge arbejdet med nedrivning og ny opførelse af de mange broer undervejs.
Det er en afvekslende og smuk tur man kan kører med det gamle tog. Byer afløses af åbne marker og grønne skove, for slet ikke at tale om den smukke udsigt over Holmegårds Mose – et fantastisk natur genopretnings projekt, der kan blive ødelagt hvis der ikke opnås enighed om at lægge en kommende motorvej til Næstved på en anden placering.
Søndagenes veterantog køres med klubbens gamle motorvogne fra 1928 og 1932, med en lille personvogn imellem fra 1924. Den ene motorvogn og personvognen er med åbne ende perroner, så kan man rigtig mærke at man er kommet ud at kører med veterantog. Med i toget er også klubbens Tuborg godsvogn, dette gør det muligt at medtage cykler på toget.
Alt personale - og der er noget mere personale end på moderne tog - er medlemmer af ØSJK, og de arbejder alle gratis så der kan indtjenes et godt overskud til klubben, til vedligeholdelse og istandsættelse af de gamle tog, samt til opbygning at klubbens nye areal.
Børn på 4 år og derunder kører gratis med veterantoget. Vil man kun noget af turen bliver billet priserne afpasset dette. Der kan ikke betales med kort på toget.
Der køres fra Køge kl. 10.04 og kl. 13.04, Haslev kl. 10.33 og kl. 13.33 med ankomst til Næstved kl. 10.54 og kl. 13.54. Toget returnerer fra Næstved kl. 11.31 og kl. 14.31 Haslev kl. 11.54 og kl. 14.54 med ankomst til Køge kl. 12.22 og kl. 15.22.
Efter disse ture bliver næste mulighed for at kører veterantog med ØSJK den 23. og 30. august hvor der køres mellem Køge og Faxe Ladeplads.
pm

Publiceret 16 July 2015 16:00