Tv2 sender direkte fra Orø Vikingemarked

I uge 30 indtages Orø havn af en god håndfuld vikinger, som endnu engang omdanner dele af havnearealet til et autentisk vikingemarked

Det er højsæson på Orø, og øen emmer af sommerliv og aktiviteter i disse uger. Næste skud på stammen af større sommeraktiviteter er Orø Vikingemarked som løber af stablen fra d. 22/7 til d. 26/7.
Under markedet omdannes et areal ved Orø Havn til et aktivt fællesskab, hvor der leves på ægte vikingemaner, og publikum er inviteret med indenfor.
På markedet er der mulighed for at besøge vikingerne og gå på opdagelse i boderne, som bl.a. byder på vikingesmykker, håndlavet vikinge-brugskunst, håndbrygget vikinge-øl, lædervarer, baconbrød m. tranebær m.m.
Desuden får publikum mulighed for at deltage i en lang række sjove og ofte lærerige vikinge-aktiviteter herunder historiefortælling, plantefarvning, birkvævning, armbåndsfletning, kniv-smedning og for de allermindste kan man klappe de flotte spelsau-får.
Den inkluderende vinkel er en hjørnesten i Orø Vikingemarkeds filosofi, da formidlingen af datidens historie og vikingernes levevis er en af arrangørernes stærkeste drivkræfter;
”Vi ønsker at skabe et arrangement der leverer en autentisk formidling af vikingernes historie og samtidig gøre det sjovt for alle at være med. Både for deltagerne og for publikum, ” siger Ditte Norlander, medarrangør af Orø Vikingemarked.

Stor lokal opbakning

Orø Vikingemarked er arrangeret af lokale ildsjæle, og er således endnu et bevis på Orøs særdeles aktive fællesskab, hvor interesser dyrkes til glæde for øens beboere og turisterne.
”Vi oplever stor opbakning fra lokalmiljøet, især fra øens virksomheder som har været meget søde til at hjælpe os med sponsorater af forskellig art. Uden den lokale hjælpsomhed kunne vi ikke give Orø denne oplevelse, så det er vi meget taknemmelige for,” siger Ditte Norlander.

TV 2 vejret sender fra Orø Havn d. 24/7

Om fredagen under Vikingemarkedet får man desuden besøg af Peter Tanev og Cecilie Hother, som sender vejrudsigten på TV2 direkte fra Orø Havn.
I uge 30 har Peter sendt Cecilie ud på en udfordring, hvor hun skal rejse mellem fem forskellige danske øer uden en krone på lommen. Vejrudsigten i den uge sendes fra disse øer og Cecilies udfordring er, at hun hver dag skal nå frem inden vejrudsigtens start, uden penge, mad og bil, men udelukkende med hjælp fra danskerne. Når Cecilie ikke frem i tide, ryger hun en tur i havnen, men lykkedes det, så er det Peter som må i baljen!
I forbindelse med tv-udsendelsen laver vikingerne ekstra aktiviteter for at skabe en særlig aktiv stemning, som bl.a. inkluderer drabelig sværdkamp, fællessange med de mindst m.m.

Publiceret 16 July 2015 16:00