Renovationen af husene er, gør at facadeelementerne skal fikseres med metalvinkler på bagsiden, så udbøjningerne stoppes.

Renovationen af husene er, gør at facadeelementerne skal fikseres med metalvinkler på bagsiden, så udbøjningerne stoppes.

Bebyggelsen Egevoldens facadeelementer skal fikseres

Beboerne skal bo i lejlighederne mens renoveringen foregår

I mere end 6 måneder har der været placeret indhegninger foran Egevolden II. Desuden er der spærret af for adgang til affaldsskakterne samt dele af kælderen. Årsagen til til de mange indhegninger rundt om bygningerne er, at der er fundet udbøjninger på dele af facadeelementerne. Disse facadeelementer skal nu fikseres, og for kort tid siden har beboerne taget beslutning om, hvilken renoveringsløsning, der skal vælges for at udbedre skaderne på ejendommen.

Af
key

- Udbøjningerne giver en teoretisk risiko for, at der kan falde noget af facadeelementerne. Vi har naturligvis haft rådgivere til at se på det, men der er ingen, der vil lægge hovedet på blokken. Så for at være på den sikre side, er burene placeret ved bygningerne, fortæller Lejerbos forretningsfører Rebecca Forsman til Hvidovre Avis.
Hun understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at det er til gene for beboerne, men at Lejerbo forsøger at gøre processen så lempelig som muligt.
- Det er rigtig, at burene har stået der længe, og at det virker lidt dramatisk, men hele processen er lang, og de beslutninger, der skal træffes, skal træffes beboerdemokratisk. Derfor kommer de også til at stå noget tid endnu, forklarer Rebecca Forman og henviser til, at renovationen nu skal i udbud, og at der derfor først kommer til at ske noget i slutningen af 2015.

Facaden sikres indefra

Målet med renoveringen er, at facadeelementerne skal fikseres med metalvinkler på bagsiden, så udbøjningerne stoppes. Det betyder, at der skal tages ca. en meter gulv op i lejlighederne, samt at radiatorer skal tages ned.
Beboerne blev på et orienteringsmøde i slutningen af juni præsenteret for to løsningsmodeller. Efterfølgende valgte beboerne den første og billigste løsning for at få løst problemet med facadeelementerne. På mødet blev der endvidere redegjort for, hvordan renovationen kommer til at påvirke beboerne, der skal bo i lejlighederne mens arbejdet pågår. Det vurderes, at arbejdet vil tage ca. 10 dage i hver enkelt lejlighed, at der skal etableres midlertidige køkkenløsninger under arbejdet, og at der vil være støvfang indtil lejlighedernes øvrige rum undr arbejdet.
Den forestående renovering betyder, at beboerne kommer til at opleve en huslejestigning på enten 1,68% eller 2,13% per m2 afhængig af om lånet bliver 20-åriget eller 30-årigt. Konkret vil det f.eks. betyde en huslejestigning på mellem 90-116 kr. om måneden for en 2-værelses lejlighed, eller en huslejestigning på mellem 126-160 kr. om måneden for en 4-værelses lejlighed i ejendommen.

Publiceret 21 July 2015 08:00