Phie fandt en masse inspiration i sig selv og sine interesser. Det endte som en kortfilm, som nu er inviteret til flere filmfestivaler.

Phie fandt en masse inspiration i sig selv og sine interesser. Det endte som en kortfilm, som nu er inviteret til flere filmfestivaler.

En fremtid som instruktør

Mange unge drømmer om en karrierer inden for filmverdenen. Vi har mødt en ung instruktør, som allerede har lavet sin første kortfilm

Af Cecilia Kols:

Filmproduktion er blevet en stor del af mange teenageres hverdag. Hvidovre Avis har talt med Anna-Sophie Beckett Stenbæk (Phie), som er instruktør på en kortfilm. - Da jeg skrev filmen, var jeg i en fase, hvor jeg ofte fik at vide, at jeg snart skulle være voksen, fortæller Phie, som hun bliver kaldt. Hendes film handler om tre unge mænd, der beslutter sig for at gå igennem en ’manddomsprøve’. -Jeg fik idéen til, at filmen skulle være sort/hvid, da jeg sad og kiggede i en William Burroughs bog. Jeg har altid haft en stor kærlighed til gamle film, fortæller hun smilende.

Station Next var et skub

Phie var 14 år gammel da hun startede på Station Next i Avedøre, som er en filmskole, hvor man ved hver ugentlig undervisning, vil møde en professionel instruktør. Hvert år producerer eleverne 2 kortfilm. - Det bedste ved at gå på Station Next er dét at være på et hold, hvor ambitionen er høj. Man får bare lyst til mere! Fortæller Phie. Hun synes bestemt, at man skal melde sig ind på Station Next, hvis man bare har den mindste smule interesse for film. Som hun siger, så finder man i hvert fald ud af, om det er interessant. Phies film ”Befrielsen”, som hun også har med til filmfestivalen, er gået videre til finalen, blandt Danmarks bedste kortfilm, i Odense, som finder sted i slutningen af August. - Filmen er faktisk også inviteret med til filmfestivaler i Norge, Irland og Kroatien, fortæller hun stolt.

Fremtid som instruktør

Phie selv har fået blod på tanden af undervisningen på Station Next, og kunne sagtens forestille sig en fremtid som instruktør. - Jeg har fået meget mere selvtillid af det, og jeg vil helt klart anbefale andre unge, at give det en chance, siger hun. Station Next er for alle filminteresserede mellem 14-17 år.

Publiceret 21 July 2015 08:00