Beskyt altid din PIN-kode omhyggeligt i alle betalingssituationer, tilråder Politiet.(Arkivfoto).

Beskyt altid din PIN-kode omhyggeligt i alle betalingssituationer, tilråder Politiet.(Arkivfoto).

Forsøg på tricktyveri mod 67-årig mand

GREVE: Mandag formiddag kl. 10.00 anmeldte en 67-årig mand fra Greve, at han kl. ca. 09.30 i forbindelse med betaling for indkøbte varer i supermarkedet Rema 1000 på Bundige Strandvej i Greve blev kontaktet af en udenlandsk mand og kvinde.
De pegede på gulvet foran kassen og afledte hans opmærksomhed fra sit betalingskort ved at gøre ham opmærksom på, at han havde tabt en 50 kr.-seddel.
Da anmelder kom uden for supermarkedet, blev han igen kontaktet af de samme to personer, der nu undskyldte og gjorde ham opmærksom på, at det var en anden pengeseddel, han havde tabt.
Den 67-årige bemærkede nu pludselig, at hans dankort lå på jorden, hvorefter de to fremmede forsvandt fra stedet i ukendt retning. Anmelderen havde ikke fået stjålet noget i forbindelse med de to fremmedes henvendelser.
De to personer beskrives som A: mand, ikke særlig høj og iført lyst tøj - B: kvinde med blomstrede gamacher.
Politiet undersøger nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret de to tricktyve.
Politiet kan supplerende oplyse, at tricket med at aflede en kundes opmærksomhed ved at pege på en tabt pengeseddel er en velkendt metode hos tricktyve. Hvis man ikke har beskyttet sin PIN-kode i forbindelse med betalingen i forretningen, udnyttes metoden til at aflede kortindehaverens opmærksom i forbindelse med tyveri af selve betalingskortet, der senere vil kunne anvendes til f.eks. kontanthævninger ved brug af den netop aflurede PIN-kode.
Politiets råd er derfor: beskyt altid din PIN-kode omhyggeligt i alle betalingssituationer.
pm

null

Publiceret 21 July 2015 11:45