Kendskab til det social- eller sundhedsfaglige område er en fordel, men ikke en betingelse, siger Annette Hornemann

Kendskab til det social- eller sundhedsfaglige område er en fordel, men ikke en betingelse, siger Annette Hornemann

Kræftramte kan snart få hjælp fra frivillige

Socialt sårbare kræftpatienter i Vejle kan få hjælp fra frivillige

Af
Af Jacob Hove

Socialt sårbare kræftpatienter har en ringere overlevelsesrate end andre kræftramte, der bedre formår at komme igennem et langt og opslidende kræftbehandlingsforløb. Et nyt såkaldt navigator-projekt hos Kræftrådgivningen i Vejle skal give nogle af de socialt sårbare kræftpatienter bedre muligheder for at komme igennem forløbet ved at tilbyde dem hjælp fra frivillige.
“De frivillige navigatorer skal hjælpe patienterne med at finde rundt i systemet og de mange tilbud, der er til dem. De skal hjælpe patienterne med at holde styr på deres behandling eller agere i forhold til det sociale system, forsøge at udvide deres netværk og sidste ende gøre dem bedre til at hjælpe sig selv,” siger Annette Hornemann, navigator- og frivilligkoordinator hos Kræftens Bekæmpelse ved Kræftrådgivningen i Vejle.

Frivillig

De socialt sårbare patienter ventes at blive tilbudt støtte fra omkring den 1. oktober. Inden da skal der uddannes omkring 10-15 navigatorer. Der vil blive slået en jobannonce op i uge 32, men for at blive navigator skal man blandt andet kunne arbejde ca. tre timer om ugen.
Navigatorerne skal primært hjælpe enlige med et lille netværk.

null

Publiceret 21 July 2015 18:15