MHV 815 på vej ind i Køge Havn med

MHV 815 på vej ind i Køge Havn med "Thor" af Marstal på slæb. (Foto: DS).

Marinehjemmeværnet Køge er klar 24/7

KØGE: Torsdag eftermiddag den 16. juli kl. ca 15.00 ringede vagttelefonen hos Flotillechef ved Marinehjemmeværnsflotille 368 – Køge, Per Bach Lauritsen.
Meldingen lød på at sejlskibet ”Thor” af Marstal havde fået motorproblemer midt ude i Køge Bugt.
Nu tænker læserne måske ”jamen hvorfor sætter man så bare ikke bare sejlene”
Nu var det bare sådan at lige den torsdag, havde vinden besluttet at holde en fridag. Og når man så ligger ude i bugten i nærheden af sejlrenden og driver rundt kan man godt tænke på at hvis nu der kommer et stort skib, hvad så?
Men i løbet af kort tid lykkedes det at få samlet en besætning, der kunne tage ud, så efter ca. 3 kvarter kunne MHV 815 sejle ud mod havaristen.
Man havde inden da fået sat gummibåden i vandet og med 2 gaster som fortrop, sejlede man ud mod den nødstedte båd. Efter godt en times sejlads, var man ved ”Thor” og fik ham på slæb ind mod Køge Havn.
Den tur tog 3,5 timer, da det ikke kunne gå ret stærkt, så kl. 21,30 var man tilbage i Køge Havn, og efter at have rigget af, kunne de fremmødte gaster tage hjem til et par timers søvn, inden næste dags arbejde kaldte.
Det kan i øvrigt som en lille parentes bemærkes at en af de deltagende gaster faktisk måtte droppe en fødselsdag, nemlig sin egen, så man kan roligt sige at Marinehjemmeværnet er klar når der er brug for det.
pm

"Thor" af Marstal vel ankommet til Køge Havn. (Foto: DS).

Publiceret 21 July 2015 06:00