Synoptik

Synoptik

Synoptik i Hvidovre indsamler brugte briller til Ghana

Husk at tage dine brugte briller med, næste gang du kommer forbi Synoptik på Hvidovrevej. Sådan lyder opfordringen fra butikschef Julie Rudsted, som i løbet af årets første seks måneder med kundernes hjælp har indsamlet ikke mindre end 227 brugte briller. Til oktober sendes brillernes til Ghana til glæde for fattige ghanesere med dårligt syn.

Til oktober drager en gruppe Synoptik medarbejdere til Ghana for at aflevere årets resultat af indsamlede briller. Synoptik på Hvidovrevej har i løbet af foråret bidraget med 227 briller til indsamlingen, men det tal skulle gerne blive endnu større hen over sommeren. Derfor lyder opfordringen fra butikschef Julie Rudsted, at du bør finde dine brugte briller frem og støtte den gode sag, næste gang du kommer forbi butikken. - Mange har brugte briller liggende i skuffen eller bagerst i skabet. Nogle af os skifter briller, fordi vi går op eller ned i styrke, andre fordi de følger den nyeste brillemode. De aflagte briller kan vi give nyt liv. Derfor opfordrer vi folk til at komme forbi butikken med de briller, de ikke længere bruger, siger butikschef Julie Rudsted.

Synet er en afgørende sans

I Ghana er briller ikke ligeså tilgængelige som i Danmark, og mange har ikke råd til et bedre syn. Derfor er der et enormt behov for alle typer af briller. Og selv et enkelt par briller kan gøre en stor forskel. - De indsamlede briller, der justeres og gøres i stand, inden de sendes til Ghana, hjælper mange indbyggere i Ghana til at se bedre og gør dem således i stand til at studere, få et arbejde, handle ind og forsørge andre, forklarer butikschef Julie Rudsted fra Synoptik på Hvidovrevej. - Vi mennesker er meget afhængige af vores syn. Det er noget, vi let kan tage for givet, men synet er en af vores mest afgørende sanser, når det kommer til gøremål i dagligdagen eller muligheden for at læse og skrive. Jeg håber, at borgerne i Hvidovre vil hjælpe med indsamlingen, så vi endnu en gang kan glæde en masse mennesker i Ghana og hjælpe dem til en bedre hverdag, siger Julie Rudsted.

Synoptik har uddelt over 200.000 briller

Synoptik har i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union etableret en synsklinik i Ghanas hovedstad Accra, hvorfra de uddeler danskernes brugte briller til ghanesere med dårligt syn. Projektet startede tilbage i 2007, og hvert år i oktober rejser et team af danske Synoptik-medarbejdere til Ghana, hvor de indsamlede briller uddeles til synsbesværede indbyggere. Siden 2007 har Synoptik uddelt flere end 30.000 par briller pr. år, og optikerkæden forventer med danskernes hjælp til oktober at sende endnu et stort parti briller af sted til Ghana.

Publiceret 21 July 2015 08:00