Efter UNESCO-udnævnelse:

Ny p-plads og forbudt-skilte skal forbedre trafikken i Christiansfeld

Med udnævnelsen til UNESCO-by øges turismen i Christiansfeld og dermed også trafikken. De udfordringer forsøger Kolding Kommune at løse med blandt andet skiltning og nye parkeringspladser.
 
I Lindegade bag Aldi anlægges en ny parkeringsplads med plads til 50 personbiler og otte til ti busser samt toiletbygning. P-pladsen vil være klar til den store markering af Christiansfelds optagelse på verdensarvslisten den 29. august, hvor H.M. Dronning Margrethe deltager.
 
"Hvis der bliver behov for yderligere parkeringspladser, har vi mulighed for at udvide pladsen," siger Thomas Thinghuus, landskabsarkitekt hos Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.
 
Samtidig ændres skiltningen i rundkørslen ved motorvejen og hovedvejen, så bilisterne guides uden om bymidten.
 
"I dag kører mange direkte ind i den historiske bykerne, hvor de så forsøger at finde et sted at parkere. Det er ikke hensigtsmæssigt. Fremover vil vi hjælpe gæsterne hen til den nye parkeringsplads via en rute nord om byen ad Allervej og Arlavej," fortæller Thomas Thinghuus.
 
Ud over nye parkeringspladser og anvisning af en rute uden om bykernen planlægger kommunen flere andre initiativer for at regulere trafikken i bymidten.
 
"En del bilister vælger at parkere foran kirken. For at undgå det, sætter vi et forbudt-skilt op, så parkering kun bliver tilladt ved begravelser og andre kirkelige handlinger," forklare Thomas Thinghuus.
 
Også cyklisterne kan se frem til bedre vilkår i Christiansfeld. I foråret 2016 anlægges en overdækket cykelparkering og en ny toiletbygning ved busholdepladsen ved Genforeningspladsen i Kongensgade.

Publiceret 21 July 2015 15:00