251 deltog i det store havkajaktræf i Vemmingbund. Foto: Mikkel Hansen

251 deltog i det store havkajaktræf i Vemmingbund. Foto: Mikkel Hansen

251 kajakroere indtog Vemmingbund

Gammelmark Strand Camping var vært for historisk stort kajaktræf

Af
Mikkel Hansen

Forventningen var omkring 100 deltagere, men 251 kajakroere fra hele Danmark mødte op, da foreningen Havkajakroerne i sidste uge inviterede til træf på Gammelmark Strand Camping på Broagerland.
"Det var mange flere end vi havde forventet. Vi måtte flere gange bede Gammelmark Strand Camping om mere plads," fortæller Henrik Sperling fra Havkajakroernes bestyrelse og fortsætter:
"Mange af vores medlemmer vil gerne prøve noget nyt og lære noget nyt. Derfor kommer de til træffet."
Vend kajakken
I løbet ugen blev der roet ture og afholdt kurser. Blandt underviste den mangedobbelte verdensmester i grønlændervendinger Turner Wilson i at vende kajakken.
Lejren bød blandt på en 1864-sejltur op ad Als Sund, et foredrag om lokalområdet, kajak-ringridning, et sønderjysk kaffeborg med over 100 deltagere, kurser i at binde knob og gourmetmad på bål.

Dejlig ferie

En af de mange deltagere er Susanne Møller Andersen fra Herlev.
"Det er en god måde at holde ferie på. Jeg lærer nye teknikker og forbedrer mig som kajakroer kombineret med det sociale aspekt. Det er også en dejlig måde at se Danmark på. Jeg har f.eks. aldrig været i dette område før, men her er jo en fantastisk natur," fortæller hun.

Susanne Møller Andersen (tv) var en af de mange deltager.

Susanne Møller Andersen (tv) var en af de mange deltager.

Godt farvand

De lokal kajakklubber i Gråsten og Sønderborg har hjulpet til med planlægningen.
"Det er et fint kajakområde her. Vi har mange kyststrækninger, der vender i forskellige retninger, så man kan altid finde et område med de rigtige vindforhold og den sværhedsgrad, osm man ønsker," fortæller Fylkir Sævarsson fra Sønderborg Kajakklub.

Publiceret 26 July 2015 07:00