Korleder og organist Jane Laut. (Privatfoto)

Korleder og organist Jane Laut. (Privatfoto)

Varieret koncert i Høje Kolstrup

Af
Af Svend Mikael Larsen

Der bydes igen på koncert i Høje Kolstrup kirke. Det er søndag den 2. august kl. 20.
Her på høstmånedens første dag kan man komme til en varieret koncert med blandt andet et kor, som ikke har noget navn, men som tæller sangere fra Fredericia, Horsens, Island, Færøerne og Fyn.
Der veksles mellem værker for kor og værker for orgel, herunder et enkelt orgelstykke for fire hænder.
En af korsangerne er Jan Erik Schousboe, violinist i Odense Symfoniorkester. Han vil spille Joh. Seb. Bachs Chaconne for soloviolin.
Der bliver også lejlighed til at opleve nordatlantisk sang, nemlig den såkaldte islandske kvintsang. Paven forbød i 1300-tallet denne form for sang, men dén historie vil de norrøne sangere selv fortælle.
Koncerten, som varer cirka en time, bliver introduceret af de medvirkende. Da det er Carl Nielsen år, vil man synge 'Forunderligt at sige' som fællessalme. Grundtvigs tekst hører ganske vist hjemme i juletiden, men budskabet gælder hele året. Carl Nielsen skriver selv: ”Jeg er så glad ved denne melodi, at jeg må spille den af og til for mig selv”.
De medvirkende er Jan Erik Schousboe på violin, korleder og organist Jane Laut, Olav Oussoren på orgel samt et blandet kor uden navn.

Publiceret 26 July 2015 08:00