Fodbold:

Fra ghetto til græs

Over sommeren sætter DBU og DIF sammen med en række fodboldklubber og deres frivillige gang i DBU’s Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder. I uge 31 er der Get2 Fodboldskole i Haderslev

32 drenge og piger skal drible, finte og sparke bolden i kassen, når Haderslev KFUM i Haderslev Sydby lægger græs til DBU's 'Get2 Fodboldskole', som afholdes af Haderslev FK i uge 31.
DBU har i over 20 år holdt fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.500 at deltage på fodboldskolerne fordelt i 263 værtsklubber.
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.
Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt.
I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at fodbolden aktivt kan være med til at gøre en forskel:
”Fodbold skal være for alle uanset baggrund, og vi vil gerne give børn i udsatte boligområder de samme muligheder som andre børn. Vores evalueringer viser, at vanskeligt stillede børn og unge bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk gennem foreningsidrætten, og derfor giver det rigtig god mening for DBU at bidrage til at få flere børn ind i fodboldklubberne,” lyder det fra Jesper Møller.
Han suppleres af DIF's formand Niels Nygaard:
”I løbet af det seneste år har DIF's integrationsindsats (Get2 Sport) i socialt belastede områder fået rigtig positive evalueringer af blandt andre Socialministeriet og Center for Boligsocial Udvikling. Det er meget opløftende og motiverende, og derfor glæder vi os meget til igen at være en del af arbejdet med DBU's Get2 Fodboldskoler, som gør en forskel for rigtig mange børn i Danmark,” udtaler Niels Nygaard.

Praktisk
Haderslev FK holder Get2 Fodboldskole mandag til onsdag kl. 9.00-15.00 i uge 31
32 drenge og piger forventes at deltage
Get2 Fodboldskole i Haderslev afholdes i et samarbejde mellem DIF, DBU, Haderslev KFUM, Haderslev FK, Haderslev Kommune og Helhedsplanen i Syd.
Afholdelsessted: Haderslev KFUM, Kløvermarken 1, Haderslev

Publiceret 26 July 2015 08:00