Kommentar:

Svaret på om VB rykker op er......

Af
Af: Jørgen Flindt

Så er det heldigvis atter tid til at fodboldsæsonen i 1.division går i gang, og med dermed er sommerferiestøvet rystet af, og fodboldstøvlerne pudset og klar. Vejle møder søndag 26. juli Fredericia hjemme i Nørreskoven.
Men er VB klar til en sæson, hvor der ikke tidligere har været så gode muligheder for at rykke op, som i den sæson?
Og svaret er ganske enkelt nej.
VB virker ingenlunde klar til at kæmpe med om oprykning, også selvom hele tre hold kan rykke op på grund af udvidelsen af Superligaen fra næste sæson.
Egentlig er det underligt, at jeg ikke tror, at VB rykker op, for i forårssæsonen var holdet det bedste hold efter de to hold, der endte med at rykke op. Og da nedrykkerne fra Vestsjælland og Silkeborg ikke virker så stærke, som de to hold, der rykkede op, jamen så er mulighederne gyldne.
Men VB kommer nu nok ikke til at blande sig i topstriden. Baseret ud fra træningskampene, skal holdet fra Nørreskoven nærmere bekymre sig om nedrykning. Der har godt nok ikke været mange glæder at finde i de kampe.
I 1. division kan VB vinde over alle, og kan tabe til alle. Men som regel ender det uafgjort. VB må være danske mestre i at spille uafgjort, og på den måde ender man i bundstriden, ikke topstriden.
Der er lyspunkter, for i foråret var VB et vinderhold, og træneren Klebér Saarenpää virker til at være den bedste træner for holdet i flere år. Han ved, hvad han vil, og han nyder holdets opbakning. Men det kan ikke skjule det faktum, at vigtige spillere er forsvundet, deriblandt holdets topscorer gennem mange år, og angrebet ser meget tyndt besat ud.
Forsvaret har i træningskampene til tider set usikker ud, og den slags koster, og midtbanen har, af hvad jeg har set, virket tungt, langsomt og til tider uden retningssans. Men ok, det er sommer, og træningskampe er sjældent perfekte, så man kan da håbe på bedre tider.
Lyngby er storfavorit i rækken. Rykker holdet ikke op med de nye, markante navne, som klubben har fået tilført, vil det være den største fiasko i mange år i 1. division. Så er der to pladser mere at kæmpe om, og her er Silkeborg og Vestsjælland som nedrykkere selvskrevne som favoritter sammen med Køge. Desuden virker Horsens, Roskilde, Skive, Vendsyssel og Fredericia ud til at være mindst på højde med VB, mens oprykkerne fra Næstved satser stort, og bliver svære at slå. Tilbage står Helsingør, som dog også virker stærke, og i hvert fald noget stærkere end det Koldinghold, som VB fortjent tabte til i en træningskamp.
Næ, VB rykker ikke op. Holdet kan såmænd ellers bare gøre det, for det er op til holdet selv. Kvaliteten er til at vinde det hele, især hvis for mange skader og karantæner kan undgås, men det vil være naivt at tro, at det sker. At satse 100 kroner på at VB spiller uafgjort må være landets mest sikre væddemål, og derfor er Superligaen mileskridt væk.
Der kræves en markant forbedring af spil og vilje, end vi har set hen over sommeren, og nok er træneren den rette til at sørge for det sker, men jeg tror desværre bare ikke, at det sker. Især ikke med det samme, og så er løbet måske allerede kørt.
Jeg bager kanelsnegle til hele holdet plus trænere, ledere og tøjvaskeren, hvis VB rykker op. Jeg er en elendig bager, men lover nu at bage nogle gode snegle. Jeg går gerne i træningslejr for at lære at bage, men desværre lyder det som en gratis omgang at love.
Jørgen Flindt/journalist
 

null

Publiceret 26 July 2015 08:00