Paul Enøe har doneret The Kartoffelwoman til en kunstauktion i Aarhus, og forud for auktionen bliver værket udstillet på kunstmuseet ARoS.

Paul Enøe har doneret The Kartoffelwoman til en kunstauktion i Aarhus, og forud for auktionen bliver værket udstillet på kunstmuseet ARoS.

Køgekunstner får plads på kunstmuseet ARoS

Paul Enøes værk The Kartoffelwoman kommer med på en efterårsudstilling på kunstmuseet ARoS i Aarhus.

Af
Martin Rasmussen

KUNST: Kunstmuseet ARoS i Aarhus er først og fremmest kendt for Olafur Eliassons smukke regnbue-cirkel og Ron Muecks store, livagtige drengeskulptur, men til efteråret får køgekunstneren Paul Enøe for en tid også en plads på kunstmuseet.
Han har nemlig doneret sit værk The Kartoffelwoman til en kunstauktion til fordel for et skoleprojekt i Etiopien, og forud for auktionen bliver værkerne udstillet i 10 dage på ARoS. Udstillingen åbner den 16. september, og her kan Paul Enøe komme i godt selskab, for en lang række af landets største kunstnere er inviteret til at deltage - blandt andre Michael Kvium, John Kørner, Katrine Ærtebjerg og HuskMitNavn.
Kunstauktionen finder sted lørdag den 26. september fra klokken 13, og pengene, der kommer ind ved auktionen, går ubeskåret til skoleprojektet i Etiopien. Paul Enøes billede er vurderet til mellem 10.000 og 12.000 kroner.
Organisationen bag projektet hedder ELSA – en forkortelse for "Ewiket Lehibret Support Association", hvor ”Ewiket Lehibret" betyder ”Viden for alle”. ELSA blev dannet i 1995, og igennem de forløbne 20 år har organisationen gennem kunstudstillinger og kunstauktioner kunnet skaffe midler til udbygning af – og til sanitære forbedringer af – fem skoler.
Det aktuelle projekt er placeret midt mellem en række fattige landsbyer ned til Nilen - ved storbyen Bahir Dar i det nordlige Etiopien.
Projektets hovedformål er at sørge for, at alle børnene i disse landsbyer får adgang til skoleuddannelse, og dermed en chance for at forbedre deres liv og tilværelse i et spirende demokrati.

Publiceret 01 August 2015 12:00