Sønderjyllands Symfoniorkester indleder sæsonen med et dirigentseminar. (Modelfoto)

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder sæsonen med et dirigentseminar. (Modelfoto)

Kom tæt på dirigenten

På symfoniorkesterets dirigentseminar kan man gratis opleve, hvordan en dirigent lærer sit job

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder sæsonen med at byde nye unge dirigenter velkommen på podiet foran orkestret.
"Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter," siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester Nikolaj Andersen. "Her lægger vi orkester til, så unge talentfulde dirigent studerende får lov til at prøve kræfter med deres instrument - symfoniorkesteret."
Masterclass'en bliver ledet af en af orkestrets ofte tilbagevendende dirigenter, Giordano Bellincampi.
”Det er af enorm betydning at unge dirigenter får lejlighed til at arbejde med fremragende professionelle musikere med stor erfaring og viden, som de unge kan drage nytte af. Og for publikum er det en enestående mulighed for at høre hvor forskelligt et orkester kan klinge med forskellige dirigenter på podiet – og for måske at finde sig en eller flere unge dirigenter, hvis karriere man ønsker at følge i fremtiden,” siger Giordano Bellincampi.

Gratis adgang

Publikum har således mulighed for at overvære dele af prøveforløbet. Der er således gratis adgang til orkesterprøverne den 3. august og 4. august fra kl. 11.45-14 samt til generalprøven den 5. august fra 10-12.30.
Selve koncerten, hvortil der også er gratis adgang, finder sted på Alsion onsdag den 5. august kl. 20. Aftenens program byder på:
Mozart: Ouverture til figaros bryllup
Rossini: Ouverture til Simiramide
Beethoven: Symfoni nr. 5

Publiceret 01 August 2015 08:00