Kia Rio blev med en 4. plads på top 20 listen den højst placerede miniklassebil i juni måned. Det er en størrelse, som vinder fortsat mere fodfæste på bekostning af de helt små mikrobiler:

Kia Rio blev med en 4. plads på top 20 listen den højst placerede miniklassebil i juni måned. Det er en størrelse, som vinder fortsat mere fodfæste på bekostning af de helt små mikrobiler:

Rekordstort bilsalg i juni

Der er aldrig solgt så mange personbiler på en måned som i juni, hvor over 21.000 nye biler fik plader på. Fortsat flere køber miniklassebiler frem for mikroer

Af
Af Jens Overgaard

Endnu engang slår bilsalget nye rekorder. Med hele 21.361 nye personbiler på nummerplader blev juni måned nemlig den største nogensinde. Det er 22 procent over juni i fjor, mens salget i årets seks første måneder er steget med seks procent i forhold til 2014.

Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører, ser de høje salgstal som et tegn på, at der er gang i samfundsøkonomien.

“De positive tendenser og de faktiske salgstal kan kun tolkes som en fortsat optimisme i samfundet generelt, båret af et behov for transport af gods, levering af håndværksydelser såvel som behovet for personlig mobilitet. Det er naturligvis resultater som bilbranchen sætter stor pris på,” siger Gunni Mikkelsen.

Vi køber fortsat forholdsvis flere miniklassebiler frem for de mere lidne mikroer. Ironisk nok er det mikrobiler som VW Up, Kia Picanto og Peugeot 108, som besætter de tre første pladser i juni.

Det skyldes dog i høj grad kampagner og store leveringer af de små Kia og Peugeot. Men det er faktisk de lidt større biler i miniklassen som Kia Rio, Ford Fiesta og den nye Opel Corsa, der ligger højt på listen, og er i fremmarch over én kam. De tre biler lå nemlig højt i juni, og næsten hver tredje bil, som blev solgt i sidste måned er da også en miniklassebil, mens hver femte er en mikro.

Når vi ser på årets seks første måneder, som giver et mere retvisende billede af bilsalget, tegner minibilerne sig for en pæn andel, men også mellemklassebiler som VW Golf, Skoda Octavia og Peugeot 308 ligger højt. Det er modeller, som i stor stil både købes til erhvervsleasing og direkte af private, hvor Peugeot også har haft kampagner på privatleasing på hele modelprogrammet.

VW Up er stadig en klar nummer et, når vi ser på årets salg til dato. Med over 4000 biler er der langt ned til nummer to, som Peugeot 208, der er afsat godt 3500 styks af.

Publiceret 01 August 2015 06:00