Sidste uges politirapport

Hvad skete der i politikredsen. Læs her...

Fik tæsk og brændt bil
Lørdag 18. juli morgen klokken 05 ringede en 41-årig franskmand til Varde Lokalpoliti.
Han er ansat ved virksomheden Pipetek på Gammelgårdevej i Outrup og overnatter på adressen, da han hører nogen rode rundt ude på pladsen foran virksomheden.
“Han går ud og ser, hvad der sker, og mødes af tre mænd, som overfalder ham med knytnæveslag og slår med en hård genstand. De løber ind i huset og stjæler en bilnøgle fra et nøglebræt. Inden de kører væk, sætter de ild til en WV Vento, der ejes af virksomheden,” fortæller Torben Kloster fra Varde Lokalpoliti.

De tre mænd kører derefter væk i franskmandens bil, en grøn Mercedes ML400 AMG, som er fransk registreret. Klokken 07.24 kommer der en anmeldelse om, at netop denne Mercedes holder udbrændt på en mark langs Hennebjergvej ved Nørre Nebel.
“Man kan se, at bilens fører ikke har fået drejet i et sving, er kørt ned i rabatten, gennem et hegn og endt ude på marken. Den er efterladt og udbrændt, og vi ved endnu ikke, hvordan denne brand er opstået,” siger Torben Kloster og tlføjer, at politiet er meget interesseret i at høre fra folk, der har set den franske grønne Mercedes køre rundt natten mellem fredag og lørdag.

“Vi har ingen signalementer af de tre mænd og vil meget gerne have hjælp fra vidner, der har set den lidt specielle grønne bil,” siger Torben Kloster.
Den 41-årige franskmand fik buler i panden og en brækket hånd efter mødet med de tre mænd.

Stjal fra kirke
To lysestager af messing, der normalt står på alteret i Fåborg Kirke er blevet stjålet.
Ukendte gerningsmænd har i perioden mellem forrig fredag klokken 13.30 - søndag klokken 17 knust en rude til våbenhuset og dermed skaffet sig adgang til kirken, der ligger på Fåborgvej i Fåborg.

Lysestagerne er umiddelbart det eneste, tyvene har taget med sig.

Dyremishandler gav hund fra sig
En 18-årig mand fra Varde var mandag ude på en sen gåtur ved Fogtmanns Plads, da han klokken 00.45 ser en anden mand, som går tur med sin hund. Ifølge den 18-årige, så ser han hundeejeren løfte hunden op og kaster den ind i en hæk og kaster den igen efterfølgende ned i kantstenen.
“Du skal behandle din hund ordentligt”, siger den 18-årige til hundeejeren.
“Så kan du selv ta' den lorte-hund”, svarede hundeejeren og gav den 18-årige hundesnoren og forsvandt fra stedet.
Den 18-årige kontaktede politiet, som kørte hunden, der er en dansk-svensk gårdhund, på et dyreinternat. Hunden fik ingen fysiske skader efter mødet med hækken og kantstenen. Der er tale om en dyreværnssag, og politiet fik senere på ugen kontakt til hundeejeren, som har fået sin hund hjem igen. Det undersøges nu, om det var hundens ejer eller en hundepasser, der mishandlede hunden.

Gaderæs
Politiet blev tilkaldt til Ølgod Camping mandag aften klokken 21, hvor nogle unge mennesker kørte gaderæs. En patrulje kørte ud for at få styr på situationen og traf to unge mænd i hver deres bil. Den ene er 21 år fra Ansager og den anden er 22 år og fra Varde. Begge bilister kørte bil, selvom de har fået frakendt deres kørekort. Det er sket tilstrækkelig mange gange til, at patruljen tog begge biler i deres varetægt. De to biler var desuden også uregistreret.

Benzintyv
Torsdag klokken 23.45 stjal en mand benzin fra Statoil på Sønderbro, da han tankede for 650 kroner uden at betale. Manden kørte i en Kia Picanto, med nummer AM15192.


Kilde: Varde Lokalpoliti.

Publiceret 01 August 2015 10:00