Krydstogtansvarlig ved ADP, Gry Klok Thomsen. Foto: Peter Friis Autzen

Krydstogtansvarlig ved ADP, Gry Klok Thomsen. Foto: Peter Friis Autzen

Krydstogt-eventyret fortsætter næste år

ADP har allerede fire-fem krydstogtanløb klar til næste år. Og flere kan komme til

Af
Peter Friis Autzen

Ti minutter før dagens første regnbyge vinkede Fredericia i søndags farvel til årets sidste krydstogtskib, Saga Sapphire. Skibet var en hel del mindre end de skibe, der tidligere er anløbet Fredericia. Med under 700 gæster om bord, en langt højere gennemsnitsalder blandt gæsterne og en lukket detailhandel i midtbyen, satte skibet ikke særligt tydelige spor i bylivet. Til gengæld tog mange af gæsterne ud i regionen og besøgte blandt andet Kongernes Jelling for at forfølge krydstogtets vikinge-tema.
Krydstogtansvarlig hos havneselskabet ADP, Gry Klok Thomsen, ser tilbage på et krydstogtår, der har overgået de forventninger, man havde, da man for få år siden tog fat på at blive krydstogtdestination.
"Vi har haft 20.000 gæster i byen. Man plejer at sige, at de hver bruger omkring 500 kroner om dagen. Det svarer til ti millioner kroner, og det kan vi jo ikke klage over," siger hun.
Gry Klok Thomsen glæder sig over den store opbakning, der er til krydstogtprojektet. Både i byens foreningsliv, erhvervsliv, detailhandel og hos kommunen er der en vilje til at gøre besøgene til en god oplevelse for alle.

Fortsætter I 2016 og 2017

Allerede nu er der aftalt fire eller fem krydstogtbesøg næste år.
"Og til september besøger vi verdens næststørste krydstogtmesse i Hamborg. Og her håber jeg, at vi kan lande en enkelt aftale eller to mere. Men nu må vi se," siger Gry Klok Thomsen.
Samtidig har et af rederierne bedt Fredericia om at være nød-havn, hvis uvejr eller andre forhold forhindrer skibet i at lægge til ved den planlagte havn.
"Vi er selvfølgelig klar. Men hvis den slags sker, sker det jo med meget kort varsel," siger Gry Klok Thomsen, som ikke forestiller sig, at det bliver nødvendigt med den slags nød-anløb.

null

Publiceret 19 August 2015 09:30