Krydstogtgæsterne giver travlhed hos biludlejerne. Foto: Peter Friis Autzen

Krydstogtgæsterne giver travlhed hos biludlejerne. Foto: Peter Friis Autzen

Krydstogtgæster lejer biler i massevis

Selvom der er arrangeret busture til udvalgte destinationer, vil mange køre selv

Af
Peter Friis Autzen

Hver gang, et krydstogtskib anløber Fredericia, er der travlhed i butikkerne. Og også byens biludlejere får travlt.
Hos Avis, der har en afdeling på hjørnet af Indre Ringvej og Vesterbrogade, stiger aktiviteterne med mere end hundrede procent, når et krydstogtskib kommer til byen.
“Et stort krydstogtskib svarer jo til, at der pludselig ligger et fuldt belagt hotel med tusind værelser i byen. Så det kan vi selvfølgelig mærke,” siger administrerende direktør hos Avis, Kasper Gjedsted.
Han vil ikke oplyse de præcise tal for travlheden, men han oplyser dog, at Fredericia-afdelingens kalender bugner med mere end en fordobling af antal udlejede biler i forhold til en normal dag.
“De fleste af bilerne bookes i forvejen via internettet, og så har vi dem stående klar til gæsterne nede ved skibet, når de lægger til. Senere på dagen afleverer de så bilerne igen ned ved skibet,” siger Kasper Gjedsted.
Peter Laursen fra PL Biludlejning på Egeskovvej, der tidligere hed Sixt, har samme oplevelse som Avis.
“Der er meget stor aktivitet, når krydstogtskibene anløber. Så det går rigtig fint,” siger han.
Både hos ham og hos Avis fortæller kunderne, at de kører til Legoland, H.C. Andersens hus eller Egeskov Slot, som er de mest populære mål. Men nogle kører også andre steder hen.
“Vi når sjældent at tale rigtig meget med krydstogtgæsterne. Det er der ikke tid til, for de henter og afleverer bilerne stort set samtidig,” siger Peter Lausen.

Frihed ved eget rat

Kasper Gjedsted fra Avis er selv en erfaren krydstogtturist. Og han forstår godt behovet for at leje en bil.
“Jeg kender det fra mig selv: Det er rart en gang imellem at tage rundt på egen hånd,” siger han og tilføjer, at Avis på forhånd har programmeret bilernes gps'er, så kunderne hurtigt kan finde de mest populære destinationer på deres modersmål.
Når skibene anløber, er der altid arrangeret busture.
“Men mange af turisterne er jo vant til at rejse sammen med mange andre. Både på tidligere busture og ombord på selve skibet. Så mange føler et behov for at være lidt på egen hånd,” siger han.
Hos PL Biludlejning møder man en del krydstogtturister, der ønsker en lille bil.
“Mange vil gerne køre bare med to i bilen. Andre vil følges en lille flok, og så har de brug for en bil med syv sæder. Og så er der nogle, der bare godt kan lide at køre i en stor bil,” siger Peter Lausen.

Kasper Gjedsted, administrerende direktør hos Avis biludlejning.

Kasper Gjedsted, administrerende direktør hos Avis biludlejning.

null

Publiceret 20 August 2015 06:00