IT-virksomheden DanDomain vil Knække Cancer

De 85 medarbejdere i IT-virksomheden DanDomain fra Randers går ofte lange ture i deres arbejdstid. Turene, de går, er deres Walk and Talk-ruter, som de har integreret i virksomheden for at få sundere medarbejdere
 
Imens de går ture rundt i lokalområdet, klikker der penge ind på en konto for hver kilometer gået. Pengene går ubeskåret til Knæk Cancer, da sundhed og trivsel er et privilegium - et privilegium der så pludseligt er blevet taget fra de kræftramte. Derfor vil DanDomains medarbejdere hjælpe dem til at få et bedre liv samt støtte forskningen på området. Sidste år donerede DanDomain 10.000 kroner til Knæk Cancer, men i år tager medarbejderne den gode sags tjeneste i egen hånd og regner med at gå rigtig langt. De startede allerede mandag 17. august. Desuden deltager DanDomain i DHL-stafetten og Fjordløbet i Randers, hvor pengene ligeså vil gå til Knæk Cancer.
 
Vil forebygge kræft med motion
Knæk Cancer-indsamlingen er startskuddet for virksomhedens sundheds- og trivselsprogram kaldet ”The Walks”. Stort set alle medarbejderne har haft kræft inde på livet, og man ved fra forskning, at motion kan forebygge flere former for kræft og livsstilssygdomme. De fleste i virksomheden sidder ofte stille otte timer om dagen, og det skal der gøres noget ved. Hvad er bedre end et godt helbred - måske at gøre noget godt for andre, der er i en ulykkelig situation som at være blevet ramt af kræft.
”Vi ved, at kræft statistisk set rammer hver tredje i virksomheden, og derfor tager vi medarbejdersundhed meget alvorligt. Derfor er det en win-win situation, at vi kan samle penge ind til Knæk Cancer, samtidig med at vi medvirker til at nedsætte risikoen for kræft blandt vores medarbejdere, ” siger HR-chef hos DanDomain, Sanne Daugaard Schmidt.
 
Ud med kageformen
DanDomain går skridtet videre end The Walks og investerer massivt i medarbejdernes sundhed. Med 85 medarbejdere er der ofte en anledning til at give kage, hvilket den lokale bager har nydt godt af. Men kageformen skal nu væk, og der skal andre boller på suppen. Derfor får alle tilbuddet om at få tilknyttet en diætist samt at få tilrettelagt personlige træningsprogrammer. Yderligere vil der blive afholdt seminarer i mindfulness, så de kan lære at stresse af i en hektisk hverdag.
”Med det her initiativ håber vi, at vi kan få endnu gladere medarbejdere, som altid udviser overskud og energi. Mere end de gør i forvejen. Og så håber vi, at det her kan være med til at nedsætte risikoen for kræft samt at sende et signal til andre om, at der skal gøres noget her og nu. Det starter med os selv og vores opfattelse af sundhed og trivsel,” siger Sanne Daugaard Schmidt.

Publiceret 29 August 2015 12:00