Hele Hvidovre-holdet, der skal deltage i årets venskabsbystævne var forleden samlet på Risbjergskolen.

Hele Hvidovre-holdet, der skal deltage i årets venskabsbystævne var forleden samlet på Risbjergskolen.

112 børn til Nordisk Træf

Skole-elever fra Hvidovre, Sollentuna, Oppegård og Tuusula mødes i næste uge til idræt, musik og dans. Værtsfamilier efterlyses

Norsk, svensk og finsk vil i næste uge kunne høres noget mere end sædvanligt rundt omkring i Hvidovre. Hvidovre Kommune er nemlig vært for Nordisk Træf, hvor elever på 5.-8. klasse trin fra Hvidovre og de nordiske venskabsbyer mødes for at være aktive sammen og lære hinandens levevis og kultur at kende.

Nordisk Træf blev holdt første gang i 1953, og det er 32. gang, det bliver holdt i Hvidovre. Traditionen tro skal eleverne dyste i forskellige atletiske discipliner - løb, højde- og længdespring, boldkast, kuglestød og stafet, men inden for de seneste år er træffet blevet udvidet med aktiviteter for elever, der interesserer sig for dans og musik. Derfor vil både Hvidovre Stadion og Hvidovre Musikskole genlyde af skandinaviske sprog ugen igennem. Onsdag formiddag er der stort atletikstævne med indmarch og underholdning på stadion, og torsdag er der fest i Medborgersalen, hvor musik- og danse-eleverne optræder. Udover idræts-, danse- og musikaktiviteter er der tilrettelagt et program for de nordiske gæster, som bl.a. byder på besøg på Quarkcentret, rådhuset og Cirkusmuseet, hvor børnene selv skal prøve kræfter med cirkus-aktiviteter. Desuden skal de på havnerundfart og strøgtur i København og opleve en dansk skoledag.

Værtsfamilier søges

De norske, svenske og finske børn bliver indkvarteret hos familier i Hvidovre, som har børn, der går i 5.-8. klasse. Mange har allerede meldt sig som værtsfamilier, men der mangler stadig indkvartering til flere børn. Så hvis din familie har lyst til at være værtsfamilie, må I meget gerne kontakte lærer på Risbjergskolen, Mette Schønnemann på mobil 61 71 59 64. Børnene i værtsfamilierne bliver inviteret til at deltage i ugens forskellige aktiviteter og afslutningsfesten i Medborgersalen. De skal desuden have deres nordiske kammerater med i skole en dag.

Publiceret 01 September 2015 08:00