Hårdt arbejde betaler sig

Spillemæssigt var Holbæk dygtige men da det handlede om kræfter og vilje var HIF bedst 

FODBOLD: Hvis man ikke rigtig kan lykkes med det fine, målsøgende og polerede fodboldspil, kan man altid arbejde stenhårdt på at vinde. Den dyd havde Hvidovres spillere igen med på banen, da de i lørdags besejrede Holbæk  2-1.

Trænerteamet havde igen valgt samme startopstilling som de seneste to kampe og stort set også de samme udskiftninger undervejs. Der blev så truffet nogle andre taktiske dispositioner undervejs, og alt sammen gjorde, at HIF kunne trække sig sejrrigt ud af mødet med det foreløbige bedste hold fra rækken.
Holbæk var rigtig dygtige og hurtige i deres boldomgang, og når de lagde presset, havde HIF problemer. Der bliver arbejdet med forskellige løsninger på at slå de lange dybe pasninger samt diagonalboldene, men det er med begrænset succes. Hverken Frederik Krabbe, Kristoffer Wichmann eller Christopher Østberg har held med opgaven. Frederik Emil Andersen er klart den mest præcise, men han er jo ikke nede i den bageste kæde.
AT HIF så samtidig valgte at gøre tårnhøje Frederik Tingager i Holbæks forsvar supergod og spillede boldene op på ham var en fejl. Efter min opfattelse burde man have spillet i de tomme rum, hvor man kunne få ham væk fra midten eller spille bolden tæt omkring ham til letbende Daniel Holm.
En meget lige første halvleg endte 1-1. Begge hold havde et par muligheder, men der skulle en kæmpe misforståelse til, da Holbæk bragte sig i front. Heldigvis fik Mads Rønne udlignet kort efter, da han på en løs chance fangede Holbæks målmand for langt ude af målet og behersket sendte bolden over ham og i det tomme mål. Godt set af Mads Rønne.
HIF's trængsler blev ikke mindre i 2. halvleg, hvor Holbæk virkelig fik lagt pres på. Målmand Mikkel Hasling måtte trække nogle af de svære redninger fra øverste hylde, og det var trængselstider for HIF, der slet ikke fik tid og mulighed for at sætte spillet. En løs bold til Frederik Emil Andersen midtvejs i 2. halvleg blev sendt fladt til Daniel Holm, der endnu en gang var sikkerheden selv som afslutter.
Herefter jagtede Holbæk udligningen og gik voldsomt til stålet godt hjulpet af en meget aggressiv trænerbænk, der generede alt og alle og endte med at blive bortvist.

Krigerne

I fanklubben har HIF's spillere kælenavnet “de røde smede”. Hvis det også betyder, at man slås for Gud og Fædreland, så passer det fint.
- Det var ikke en heldig sejr, men en god sejr, lød det fra træner Thomas Westh Hansen.
- Vi blev i perioder skilt ad af Holbæk, og vi svarede igen med at krige om hver eneste bold. Det kan man også vinde kampe på. Vi er lykkelige for sejren. Vi vidste, det ville blive svært, og Holbæk er klart det bedste hold, vi har mødt indtil nu. Kampen var præget af de mange spilstop for frispark, og det gik ud over rytmen. Vi var dog tættere på 3-1 end de på 2-2 med den chance, som Daniel Holm havde i de døende minutter...
På søndag spiller Hvidovre mod Avarta kl. 13.00. Det bliver igen en vanskelig opgave for HIF, der atter har angriberen Mikkel Dahl til disposition. Træner Thomas Westh har en fortid i Avarta sammen med flere af spillerne på holdet, så der er nok lagt i kakkelovnen i Espelunden på søndag.


ebo@hvidovreavis.dk

Publiceret 01 September 2015 08:00