Hestehale af 25 cm langt, smukt hår, skænket til kræftramte af godhjertet borger. Desværre kan Kræftens Bekæmpelse ikke selv stille noget op med lokkerne og henviser til parykmagerne.
Foto: Mie Krogh Nielsen.

Hestehale af 25 cm langt, smukt hår, skænket til kræftramte af godhjertet borger. Desværre kan Kræftens Bekæmpelse ikke selv stille noget op med lokkerne og henviser til parykmagerne. Foto: Mie Krogh Nielsen.

- Klip 25 cm af mit hår - jeg vil give det til kræftramte...

En kunde med et hjerte af guld kom for nylig ind i en lokal frisørsalon

Salonindehaver Mie Krogh Nielsen, Salon Delux på Hvidovrevej, gjorde store øjne og måtte synke en stor klump i halsen, da hun forleden fik besøg af en ny kunde i sin butik. Kunden - en kvinde med langt, smukt hår til lænden - ankom med et målebånd under armen og fremlagde med det samme sit frisør-ærinde: - Jeg vil gerne have klippet 25 cm af mit hår. Jeg vil donere det til Kræftens Bekæmpelse. - Det er første gang i mine 16 år som frisør, at jeg har oplevet noget lignende, siger frisøren, som satte kundens hår i en hestehale, målte - og klippede. Det er dog ikke sjældent, at danskerne gerne vil donere deres hår til Kræftens Bekæmpelse. På den gratis telefonrådgivning Kræftlinjen får sygeplejerskerne flere gange om ugen opkald fra specielt unge piger, der gerne vil give deres hår væk. Desværre kan Kræftens Bekæmpelse ikke stille noget op med lokkerne. - Vi laver ikke parykker og henviser derfor til parykmagerne. Men... det er meget dyrt at købe parykker af naturligt hår, og selvom man som kræftramt får tilskud til en paryk, vælger langt de fleste parykker af syntetisk hår. De gode hjerter og den velmenende hjælp kommer derfor ikke helt til sin ret. Det er ret ærgerligt. Hvis ønsket er at hjælpe kræftramte, vil jeg faktisk opfordre kvinderne til at lægge deres kræfter i en anden form for hjælp, siger sygeplejerske Sidse Hertz Larsen til Magasinet Pleje.

Af
Anne Kraufeldt

Publiceret 01 September 2015 08:00