Sandra Hall Meilstrup.

Sandra Hall Meilstrup.

- Nu er det min tur til at gi’ igen...

Stafet For Livet er en kæmpe succes. På få år har stafetten, der er arrangeret af frivillige, bredt sig til 37 byer i Danmark. Sandra Hall Meilstrup fra Hvidovre er en af de ildsjæle, der har kastet sig ind i kampen og hentet en stafet hjem til sin hjemby Hvidovre.

Det var midt om natten at Sandra tog beslutningen om, at Stafet For Livet skulle til Hvidovre uanset hvad. Sammen med gode kollegaer var hun taget til Frederiksberg, hvor man for tredje år i træk lagde by til verdens største fundraisingaktivitet, Stafet For Livet, der indsamler penge til kræftsagen og giver støtte og håb til tusindvis af kræftpatienter og pårørende. Og nu stod Sandra så dér og kiggede på de mange gående mænd, kvinder og børn der ligesom hende selv havde kræft tæt inde på livet og som i dette øjeblik klokken tre om natten, var det perfekte billede på hvad Stafet For Livet handler om; at kampen mod kræft er en fælles kamp, der skal kæmpes i både de lyse og de mørke timer. - Jeg blev simpelthen så høj af at se på de her mennesker, der selv om natten stod sammen i kampen mod kræft, og jeg blev ret hurtigt klar over, at vi var nødt til at have en stafet i Hvidovre, siger 38-årige Sandra Hall Meilstrup. Få dage senere kastede hun sig over planlægningen, og hvad der på papiret lignede en uoverskuelig proces, forvandlede sig overraskende hurtigt til et projekt, der rent faktisk var til at gå til: - Da jeg på facebook annoncerede, at jeg ville det her, væltede det ind med positive kommentarer, og alle, jeg kendte, spredte budskabet i deres omgangskredse. Det gjorde jo, at der sad 25 mennesker til første opstartsmøde, hvor jeg ville have været glad hvis bare fem var dukket op. Og så fandt jeg hurtigt ud af, hvor meget hjælp der var at hente hos kræftens bekæmpelse. Jeg fik simpelthen en konkret sparringspartner, der kunne træde til, når jeg følte, at jeg var på dybt vand” siger Sandra.

Den Rette Hylde

Sandra har i mange år haft et ønske om at arbejde frivilligt og gøre noget godt for andre. Så efter at have fået øjnene op for Stafet For Livet blev hun tændt med det samme. - Jeg har selv haft kræft, så på alle måder var det, det helt rigtige sted for mig at bruge mine ressourcer. Rigtig mange har gjort så meget godt for mig, og nu er det min tur til at give igen, siger Sandra. Stafet For Livet afholdes for første gang i Hvidovre den 5. og 6. september på Hvidovre Stadion. Vi er omkring 30 frivillige som lige nu kæmper for at få de allersidste detaljer på plads så vi kan give alle Hvidovreborgere og omegn en kæmpe stor og hyggelig oplevelse. Vi glæder os til at se så mange til Stafet For livet - Hvidovre på Hvidovre Stadion.

Publiceret 01 September 2015 08:00