Stafet for Livet er den største non-profik aktivitet i verden.

Stafet for Livet er den største non-profik aktivitet i verden.

Sådan blev stafetten til

Selvom det er første gang stafetten finder sted i Hvidovre så er konceptet faktisk hele 30 år gammelt. Her er stafettens historie

Grundlæggeren var den amerikanske kræftlæge Gordon “Gordy” Klatt, som fik ideen til at arrangere et løb, hvor han samlede ind til sin lokale afdeling af The American Cancer Society i byen Tacoma, som ligger i delstaten Washington.

Formålet var desuden at vise hvordan kræftramte kæmper hele døgnet rundt mod deres sygdom, og i foråret 1985 løb han derfor i 24 timer på en lokal løbebane, mens næsten 300 personer betalte penge for at løbe med. Han indsamlede 27.000 dollars, og det blev begyndelsen på “Relay For Life” som Stafet For Livet hedder på engelsk. Det efterfølgende år deltog 19 hold i stafetten, og siden da er konceptet fortsat med at vokse - ikke blot i USA, men også i resten af verden. Ifølge Kræftens Bekæmpelse deltog fire millioner mennesker i over 20 lande i stafetten tilbage i 2012, og til arrangementerne indsamles der i alt omkring 400 millioner dollars til at bekæmpe kræft. Alene i Danmark foregår stafetten i år i 48 forskellige byer, og sidste år forespurgte Sandra om hun kunne få stafetten til Hvidovre. Dem som arrangere stafetten fra start til slut er frivillige med hjertet på det rette sted. Grundlæggeren selv kunne dog ikke være med til at fejre 30 års jubilæet i år, da han døde i august 2014 som følge af de hjerteproblemer han havde fået af sin egen kræftsygdom, der blev konstateret i 2012. Ifølge Relay For Life-organisationen er Stafet For Livet den største non-profit aktivitet i verden.

Publiceret 01 September 2015 08:00