Karsten Jansfort, Lone Rødbroe, Thomas Pakula, Pernille Schrøder og Jacob Morild foran Pakhuset, der for ottende gang i år lægger hus til den populære Randers Revy

Karsten Jansfort, Lone Rødbroe, Thomas Pakula, Pernille Schrøder og Jacob Morild foran Pakhuset, der for ottende gang i år lægger hus til den populære Randers Revy

Travlt hold er klar til at underholde

Der er lagt sidste hånd på de mange numre i Pakhuset på havnen. Numrene til årets Randers Revy, sidder efterhånden hvor de skal, og de fire skuespillere og musiker Thomas Pakula lover garanteret underholdning for pengene, som hvert af de syv tidligere år revyen har huseret i byen. I år er således nummer otte i rækken af populære revyen i Randers
 
En revy skal være til at forholde sig til, også selvom man ikke er indfødt randrusianer. Den skal stille skarpt på dagens samfundstendenser og så skal den underholde. Den skal ikke kaste med lagkager og være falden-på-halen komik. Den skal dog underholde og give stof til eftertanke. Dette års revy er skåret over samme læst som landets andre sommerrevyer. For det er den opskrift, der virker. Og selvom det er en lokal revy, bliver der ikke parodieret på de lokale politikere eller andre markante personligheder i byen. Det er ikke dét en revy skal.
"Nej vi parodiere ikke borgmesteren. Det klarer han så udmærket selv", siger Jacob Morild og griner.
"Det er ikke dét, denne revy skal. Denne revys referenceramme vil blive alt for smal, hvis vi kun skulle vende de ting, der sker i Randers. Derfor bevæger vi os ud i landet og kommenterer blandet andet den politiske dagsorden", siger Karsten Jansfort.
Jacob Morild bryder ind:
"For  eksempel har vi heller ikke branden på Hotel Randers med, for det er jo slet ikke sjovt".
De to er henholdsvis genganger og nyt ansigt på scenen i Pakhuset. Jacob Morild har været med et par gange før, og presser revyen ind mellem alle de andre jobs, han påtager sig over året.
"Jeg har jo et lille teater i Nyhavn, der skal passes (Café Liva red.). Og så snart vi er færdige her skal jeg tilbage til København, og så starter vi lige så stille op på vores julecabaret. Og i år skal jeg have Lone med (Rødbroe) og Thomas (Pakula)", fortæller Jacob Morild.
Han satser indimellem på at få nyt blod på det gamle skib, så familien omkring kan blive endnu større.
"Vi snakkede sidste år om, at hun skulle være med, og de giver også nyt blod og ny inspiration at tage folk ind, som jeg har arbejdet sammen med i andre sammenhænge. På den måde fornyer vi os hele tiden", fortæller Jacob Morild.
I år medvirker Tom Jensen også i julecabaretten, han har også været at finde på de skrå brædder i Pakhuset.
Og Lone Rødbroe glæder sig til at være med på Liva denne jul.
"Jeg har jo spillet derovre før. Cabaretten "På toppen" spillede tre uger - den havde Jacob (Morild) jo skrevet. Så ja jeg glæder mig til at komme tilbage. Det er så dejligt tæt og intimt på det lille skib", siger hun og smiler.
Når hun har overstået julecabaretten vender hun tilbage til Randers Egnsteater, hvor vintercabaretten har premiere sidst i januar - det bliver med titlen "Cowgirl", som er skrevet af Vase og Fuglsang fra Aarhus.
"Det bliver noget med noget countrymusik. Det bliver sjovt", siger hun glad.
Og hun ligger ikke på den lade side, for dernæst går turen videre til Haderslev, hvor en co-produktion mellem Møllen og Vensyssel Teater i Hjørring skal sætte en teaterkoncert op med Niels Hausgaards udødelige musik til foråret.
 
 
 
Nye ansigter
Bolden bliver kastet videre tilbage til Karsten Jansfort, som er ny mand på scenen i Randers. Men han er absolut ikke ny mand i revysammenhænge. Karsten Jansfort debuterede i Limfjordsrevyen i 1987 og har siden medvirket i en lang række revyer i bl.a. Hjørring, Sønderborg, Århus, Kolding og i Nykøbing Falster - senest i 2014, hvor den vandt "Årets Revy" til Revyernes Revy.
Den populære herre spænder bredt - ud over komedier, musicals og cabareter i teateret samt de nævnte revyer har han også været set i flere store danske tv-serier som Hotellet, Rejseholdet, Ørnen og Forbrydelsen. Og han har også travlt i øjeblikket.
"Ja jeg skal have fuget færdigt på mit badeværelse derhjemme", siger han med et glimt i øjet.
"Vi får lige et par fridage her i perioden, så der regner jeg med at blive færdig".
De andre griner og det er indimellem svær at holde styr på de fire skuespillere og én musiker, der sidder omkring bordet i Pakhuset, da Din Avis kiggede forbi prøverne. Men den gode tone får lov til at hænge i rummet, stemningen er let og skuespillerne skal undertiden holdes i kort snor, for at få et nogenlunde interview hjem.
Karsten Jansfort får dog fortalt at han har - sammen med fem kollegaer - produktionsselskabet Comedieteatret, der turnerer landet rundt. Efter denne revy skal de sætte forestillingen "Rent mel i posen op". Det er en engelsk farce, der spillede i London sidste år. Den gæster Værket 3. februar næste år.
"Og så skal jeg holde en pause til revysæsonen starter op igen, og til den tid regner jeg bestemt med at mine silikonefuger er færdige", siger han med et skælmsk grin.
Den fjerde medspiller - er Pernille Schrøder. Hun er, ligesom Karsten Jansfort, selvlært som skuespiller og indledte sin karriere i underholdningsverdenen som sangerinde i forskellige orkestre i 1980'erne. Hun er en rutineret revyskuespiller - i Brændegårdshaven ved Svaneke i 1990, Sandkroens Sommerrevy i 1993, Græsted Revyen de følgende to år ikke mindre end syv år i Cirkusrevyen (1997-2003), hvorfra hun i 1998 blev kåret som årets revykunstnere, samt et par år i Nykøbing F. Revyen, og i de senere år Tobakskuller i Esbjerg.
Desuden har man set Pernille i teateret ofte i komiske og/eller musikalske opsætninger som f.eks. Cats, Chicago, Mød mig på Cassiopeia og Mamma Mia. Og det stopper ikke her. Når hun er færdig med Randers revyen, drager hun til Malmø, for at være med i den anden største revy i Sverige. Her skal hun spille 70 forestillinger.
"Jeg er sindsyg glad for tilbuddet, for jeg trænger til at lave noget andet. Jeg sagde ja, fordi det bliver hamrende sjovt, og så selvfølgelig fordi jeg kan snakke svensk, ellers gik det ikke. Og jeg kan hurtig lære den skånske dialekt, for det er jo sådan man snakker derover", siger hun og smiler.
Hun er beæret over, at netop hun fik tilbuddet til at tage over sundet og være med i den populære revy i Malmø.
"Jeg tror, de valgte mig fordi jeg nok er den, der har stukket snotten længst frem. Direktøren Kent Nilsson rejser meget rundt i revydanmark og ser en hel masse. Han drager hellere rundt i Danmark end i Sverige for at se revyer. Han er vild med de danske opsætninger. Og mon ikke også han dukker op her i Randers en af dagene. Det vil jeg tro", fortæller Pernille Schrøder.
 
Årets revykomponist
Klaverbokser/kapelmester Thomas Pakula er efterhånden også en fast bestanddel af Randers revyen. Han er en mester i at akkompagnere og derfor bliver han også spurgt år efter år, om han vil være med igen. Og i år er det noget helt særligt. Han blev nemlig tildelt prisen som Årets Revykomponist 2015. Prisuddelingen fandt sted i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken i forbindelse med Revyernes Revy i august. Men det lader han sig ikke puste op af. Der er et job, der skal laves og det gør han garanteret lige så godt i år som de andre år i Randers.
Når revyen er overstået, drager han sammen med Jacob Morild og Lone Rødbroe til Café Liva. Og til foråret skal han for første gang i mange år prøve at holde fri et par måneder.
"Så skal jeg studere filmmusik. Det er min store interesse, og det har jeg aldrig haft tid til at dyrke. Det skal jeg bruge foråret på, inden jeg igen drager til Sønderborgrevyen næste sommer", fortæller han.
Og mon ikke han igen næste år drager forbi Randers igen.

Randers Revyen spiller i Pakhuset:

torsdag  3. september kl. 18.30

fredag 4. september kl. 18.30

lørdag 5. september kl. 18.30

fredag 11. september kl. 18.30

lørdag 12. september kl. 18.30

torsdag 17. september kl. 18.30

fredag 18. september kl. 18.30

lørdag 19. september kl. 18.30

torsdag 24. september kl. 18.30

fredag 25. september kl. 18.30

lørdag 26. september kl. 18.30

torsdag 1. oktober kl. 18.30

fredag 2. oktober kl. 18.30

lørdag 3. oktober kl. 18.30

 

Billetter inklusiv spisning bestilles på www.pakhuset.net

Publiceret 01 September 2015 13:30