Unge med ambitioner

Gymnasieeleverne Andreas Janum og Jonas Klingenberg fra Hvidovre brugte sommerferien på Akademiet for Talentfulde unge

I sidste uge vendte landets gymnasieelever tilbage til skolen efter en lang sommerferie, men nogle enkelte elever havde tyvstartet med skolearbejdet. For mens solen endelig for alvor tittede frem i den sidste uge af skoleferien, var over hundrede unge gymnasieelever fra hele landet samlet til en uges sommercamp på Nørre Gymnasium. Campen var arrangeret af Akademiet for Talentfulde Unge, som er en organisation, der tilbyder ekstra faglige tilbud til ambitiøse gymnasieelever. Blandt de unge var Andreas og Jonas fra Hvidovre, der til dagligt går på hhx, international linje på CPH WEST, Gymnasierne i Ishøj. De havde velvilligt trukket en uge ud af deres sommerferie for at deltage i forskellige workshops, som handlede om alt lige fra Palæstinakonflikten til virksomhedsledelse og kunst. Men hvorfor dropper to unge fyre som Andreas og Jonas ferien for at sidde til forelæsninger?

- For mit vedkommende er det for at møde nye bekendtskaber, og man er næsten sikker på, at man kan møde nogle, som har de samme interesser som en selv, siger Andreas, mens Jonas supplerer; - Det er spændende at være et sted, hvor der er en masse, som har fælleskompetencer og er engagerede. Folk er meget fokuserede, så man får rigtig meget ud af foredragene og får lov til at gå i dybden med tingene

Ok at være nørdet

Andreas og Jonas er netop startet på deres 3. år på gymnasiet og har været en del af Akademiet for Talentfulde Unge i halvandet år. Det betyder at de hver måned har mindst en dag, hvor de tager direkte fra gymnasiet og ind til en forelæsning, et virksomhedsbesøg eller noget helt tredje med Akademiet. Nogle gange er det endda 2-3 gange om måneden. Det kan nogle af deres klassekammerater ikke altid forstå, at de gider, men de fleste synes alligevel, at det er lidt sejt. - Det kan nogen gange være lidt svært at forklare ens klassekammerater, hvad fidusen er i at gå til ekstra foredrag, og vi bliver da også kaldt nørder en gang imellem, men det er med sjov tone, så mere ligger der ikke i det, siger de to ambitiøse gymnasieelever. De lægger begge vægt på, at deltagelsen på Akademiet giver værdi på sigt, både i form af personlig udvikling og styrkelse af deres CV, og ambitionerne for fremtiden er da også store. Når spørgsmålet kommer til, hvad der skal ske efter gymnasiet ryster Jonas ikke på hånden; - Jeg ved præcis, hvad jeg vil. Jeg vil ind på CBS og læse almen erhvervsøkonomi, og så regner jeg med at tage en kandidat i enten markedsføring eller finansiering. Jeg vil gerne arbejde som konsulent eller selvstændig. Andreas er ikke helt så sikker, men læse videre skal han; - Jeg er ikke så sikker som Jonas. Jeg ved ikke helt præcis, hvad jeg vil læse, men jeg skal helt sikkert på CBS, siger Andreas. Indtil videre skal de begge bruge det næste år på at få et godt resultat til deres studentereksamen. Og så har de selvfølgelig også diplomet fra Akademiet for Talentfuld Unge at stræbe efter.

Publiceret 01 September 2015 08:00