Bevægelse i det fri på skoleskemaet i Sdr. Bjert

Det skal være sjovt at bevæge sig! Og det sætter Sdr. Bjert Skole fokus på i uge 36. Skolens elever deltager nemlig i en bevægelses- og udeskoleuge, som DGI Sydøstjylland har hjulpet med at skubbe i gang. Lærerne sætter fokus på glæden, energien og begejstringen ved at bevæge sig.
Bevægelsesugen blev skudt i gang mandag den 31. august. Her inspirerede to DGI instruktører lærere til at få mere bevægelse ind i undervisningen. På programmet var der matematik i kombination med bevægelse i det fri, så faget bliver endnu sjovere og mere lærerigt.
Resten af ugen arbejder skolen selv videre med aktiviteter uden for klasseværelset. Eleverne på skolen opdeles i forskellige hold, og får undervisning i de almindelige skolefag med stor fokus på idræt i naturen. De større børn skal hver dag cykle ud i naturen, hvor de skal modtage undervisningen.
”Vi vil gerne være med til at styrke bevægelsen og kreativiteten på en anden måde. Og vi vil gerne skabe rum til bevægelse ved at inddrage idræt i naturen i vores undervisning”, siger Jane Aggerholm, der er lærer og friluftsvejleder på Sdr. Bjert Skole.
Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan din skole får mere bevægelse på skoleskemaet, kan du kontakte udviklingskonsulent i DGI Sydøstjylland, Marianne Sørensen, på 23 20 42 78 eller læse mere på www.dgi.dk
”Vi kan tilpasse vores forløb til den enkelte skole og institution, fordi det er vigtigt at tage hensyn til individuelle behov og ønsker”, fortæller Marianne Sørensen, som er udviklingskonsulent i DGI Sydøstjylland.

Publiceret 04 September 2015 07:00