Juletræsfest for de der ikke selv har råd

Lørdag 19. december holdes der juletræsfest i lokaler hos Arena Randers. Arrangørerne er den landsdækkende forening "Julehjælpen" med den lokale Mette Petersen som tovholder
 
"Jeg gør det her fordi jeg gerne vil vise min søn at man godt kan hjælpe de der ikke selv har råd eller formår at holde jul", siger hun.
Sønnen Milo på syv år skal hjælpe til ved festen, ligesom det er ham, der skal være med til at stå for gaveindkøbene til børnene.
Mette Petersen har være medlem af julehjælpen i flere år, og hun har i år overskud til at stå for arrangementet i Randers.
"Jeg har et godt job som sagsbehandler i Aarhus Kommune og jeg har en god tilværelse sammen med min søn. Derfor har jeg også et overskud jeg gerne vil give af. Man skal hjælpe, hvor man kan, når man selv har det godt", siger hun.
Hun har allerede nu været ude og skaffe sponsorer og der er allerede kommet flere tusinde kroner i kassen. Desuden har hun fået doneret juletræ fra Vestrup Havecenter, som pyntes af La Cour Skolens SFO, og mad til festen doneres af både Føtex og "Slawteren" i Tørring. Vennelystvejens Kiosk giver godteposer til børnene. Endnu mangler hun sponsorer til bordpynt og service.
Mette Petersen skal selv stå for madlavningen på Tirsdalens skolekøkken, som hun har fået stillet til rådighed. Hun er uddannet kok og slagter og kan derfor sagtens selv stille sin ekspertise til rådighed. 
Yderligere har Randers FC, Randers Legeland, Djurs Sommerland, Randers Egnsteater og Regnskoven givet fribilletter. Her vil der blive trukket lod om, hvordan de skal fordeles med lodsedler.
"Så er det ikke mig, der skal stå for fordelingen, og det er mest fair på denne måde", siger Mette Petersen.
Kronjyllands VVS, Schølers Auto, Mkmultibyg, Niels Wessberg Begravelse Randers, Rustik & Flamingo APS, Stens Autolakering, Banegårdsgrillen og Hr og Fru Tattoo har alle doneret pengebeløb til arrangementet for i alt cirka 5.000 kroner.
Desuden har Randers Kommune også spyttet i kassen med 4000 kroner vedhæftet en person mail fra borgmester Claus Omann Jensen.
"Jeg er taknemmelig over den hjælp, vi har fået fra de forskellige folk, men vi kunne sagtens bruge lidt flere penge til julegaverne til børnene", er Mettes bøn.
Deltagerne til julefesten bliver udvalgt af Julehjælpen. Her kan man finde dem på facebook og ansøge om plads. Det er så dem, der står for at udvælge de heldige, der kan komme med til festen.
Er man interesseret i at donerer penge eller vil man stille sin frivillighed til disposition på dagen kan man kontakte Mette Petersen på 26 17 94 61.

Publiceret 04 September 2015 13:30