Christiansfelder-ovnen kan man lære mere om på Håndværkets dag den 12. september.

Christiansfelder-ovnen kan man lære mere om på Håndværkets dag den 12. september.

Ovnen for de dovne

Selvom christiansfelder-ovnen, også kaldet herrnhuter-ovnen, blev udviklet i 1700-tallet, hører den stadig til blandt de mest energirigtige, miljøvenlige og bæredygtige ovne, der findes. På Håndværkets Dag lørdag den 12. september klokken 14 fortæller Hans Dines Schmidt, som er ovnsætter i niende generation, om ovnen og holder foredrag om Søstrehusets christiansfelderovn, og her fortæller han også, hvorfor christiansfelder-ovnen blev kaldt ovnen for de dovne.
”Ud over de varmemæssige egenskaber er ovnen også praktisk, fordi man kan bruge kogehullerne til at lave mad på. Det nederste ved de højeste grader kan bruges til at stege, det andet til at koge kartofler og og det øverste til for eksempel at holde teen varm”, fortæller Hans Dines Schmidt.
Læs mere i programmet på www.christiansfeldercentret.dk

Publiceret 04 September 2015 18:00