Byggeri:

Ting tager tid i Kongensgade

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Kongensgade er under renovering, og den fortsætter flere år endnu

Af
Louise Ritter

Man siger, at noget skal være skidt, før det bliver godt. Den talemåde må i sær de forretningsdrivende i Kongensgade lune sig lidt ved i øjeblikket, hvor midterste del af gaden er under omfattende renovering. Belægningen skal skiftes til granit, og det er ikke uden bøvl og besvær.

Så sent som i forrige uge var kommunens Teknik & Bygge udvalg selv en tur i Kongensgade for at besigtige arbejdet med at bringe Esbjergs lange gågade up to date.

"De meldinger vi får, går på, at alt går efter planen, men det har været noget bøvl, og blandt andet i forbindelse med Tall Ships Races og julehandlen har vi måttet skyde arbejdet lidt," lyder meldingen fra Anders Kronborg (S), formand for Teknik og Bygge udvalget, til Lokalavisen Esbjerg.

Det er fortsat "kun" første etape af renoveringen, der arbejdes på. Den går fra Smedegade til Kirkegade og skal efter planen stå færdig i løbet af efteråret, hvor der også vil blive plantet træer og opstillet bænke - en del af projektet.

Dernæst venter anden etape, som går fra Kirkegade til Torvet. Den skal efter planen rulles ud i 2016 og 2017, så trængslerne er altså langt fra ovre i Kongensgade.

"Det er jo ikke kun belægningen vi skifter. Vi graver seks meter ned og hover fat i nogle af Esbjerg ældste kloakker fra før år 1900, og i den forbindelse kan der jo forekomme alt muligt, som vi ikke på forhånd ved noget om. Vi har dog heldigvis været forskånet for de helt store overraskelser," siger Anders Kronborg, der håber, at den nye belægning vil holde mindst 40 år.

Hvor vidt der skal igangsættes en tredje etape og skiftes belægning fra Torvet og op til Englandsgade er der endnu ikke taget politisk beslutning om.

null

Publiceret 04 September 2015 12:00