Morten Henriksen ser potentiale i sin smalle trup. Foto: Annemette Stollig

Morten Henriksen ser potentiale i sin smalle trup. Foto: Annemette Stollig

Morten Henriksen:

Vi har en stærk trup

Trods farvel til profiler som Casper U. og Toudahl, mener SønderjyskE-træner, at den smalle trup har høj kvalitet

Af
Mikkel Hansen

En ny sæson i herrernes håndboldliga er begyndt, og SønderjyskE har truppen på plads.
"Opstartsperioden er altid en spændende fase, hvor vi finder ud af, hvor vi står som hold. Lige nu ser det spændende ud. Sidste sæson, mente jeg også, at vi havde et godt hold, men der blev vi kun nummer 11. Alligevel tør jeg godt sige, at vi har det måske bedste hold i klubbens historie," siger Morten Henriksen.
"Jeg er naturligvis tilfreds med de nye spillere i truppen, for jeg har jo selv peget på dem. Vi har dobbelt besætning på alle pladser, og jeg ved stadig ikke hvem der er 1. og 2. valg på alle pladser."

Smal trup

Truppen er med 15 spillere på kontrakt smallere end sidste års trup med 17 spillere. Tidligere har der været 18-19 spillere på holdet.
"Vi bliver mere sårbare overfor skader, og det giver os udfordring i visse træningspas, hvor vi kan komme til at mangle spillere," siger Morten Henriksen og fortsætter:
"Til gengæld har vi en mere harmonisk trup, fordi der bliver mere spilletid til alle. Udfordringen i træninger løser vi ved, at hente talenter op på førsteholdet efter behov."

Mange udlændinge

Af de 15 spillere på kontrakt er otte udlændinge.
"Det er første gang, at vi har så mange udlændinge i truppen, og der er heller ikke mange lokale på holdet, kun Anders Petersen og Kenneth Bach Hansen. Det er ikke normalt vores måde at gøre tingene på i SønderjyskE, men det har været nødvendigt for at sammensætte det rigtige hold," siger Morten Henriksen, der håber på flere lokale spillere i fremtiden:
"Med en lille trup bliver der bedre mulighed for de yngre talenter for at deltage i træninger med førsteholdet og måske få spilletid i forbindelse med skader. Vi har fået godt styr på talentudviklingen med bl.a. idrætsklasserne på Humlehøj-Skolen og Sønderborg Talentakademi. Der tager dog et par sæsoner endnu, inden vi for alvor ser resultatet på førsteholdet."

Farvel til profiler

SønderjyskE har sagt farvel til de to af holdets største profiler, de to venstre fløje Casper U. Mortensen og Andreas Toudahl.
"Vi har sagt farvel til et par store navne, men det handler jo ikke om navne. Jeg er sikker på, at Jacob Petersen og Christoffer Fors kommer til at gøre det godt på fløjen," siger Morten Henriksen og fortsætter:
"Casper og Andreas var fantastiske til at håndtere publikum og sponsorer, og derfor gør det selvfølgelig ekstra ondt at miste dem. Vi havde ligaens bedste besætning venstre fløj, men vi blev alligevel kun nummer 11. Min opgave er, at sammensætte det bedste hold for de midler, der er til rådighed."
Han håber, at publikum vil finde nye favoritter i den kommende sæson.
"Jeg er sikker på, at publikum vil elske spillere som Frederik Børm og Arni Steinthorsson for deres attitude. De kommer med noget af den vildskab, som vi måske har savnet siden Rune Ohm rejste. Men alle de nye spillere skal selvfølgelig sælge sig selv til publikum."

Publiceret 04 September 2015 07:00