Hver uge bliver der syltet for fuld kraft på Regionshospitalet Randers - det bliver i de næste uger til i alt 4,5 tons økologiske asier, græskar, drueagurker og rødbeder. Fotograf John Bräuner

Hver uge bliver der syltet for fuld kraft på Regionshospitalet Randers - det bliver i de næste uger til i alt 4,5 tons økologiske asier, græskar, drueagurker og rødbeder. Fotograf John Bräuner

Hospitalet sylter ton efter ton

Hver onsdag eftermiddag bliver der i disse uger syltet for fuld kraft på Regionshospitalet Randers
 
Ikke mindre end 4,5 tons økologiske asier, græskar, drueagurker og rødbeder passerer i øjeblikket gennem det store køkken, sådan at der er hjemmelavede syltevarer klar til et helt års forbrug for både patienter og kantine.
Regionshospitalet Randers serverer landets mest økologiske hospitalsmad, og det sker, uden at det koster skatteborgerne ekstra penge.
"Vi laver al vores mad fra bunden her i køkkenet, fortæller cheføkonoma Mona Carøe. På den måde kan vi holde udgifterne nede. Hvis vi skulle købe økologiske færdigproducerede varer, ville
det blive meget dyrere", siger hun.
Regionshospitalet har som det eneste danske hospital Fødevarestyrelsens Spisemærke i sølv. For at få den anerkendelse, skal 60-90 procent af den mad, der serveres, være økologisk. De patienter,
der indlægges i Randers får 83 procent økologisk mad.
"Udover at vi kan levere den højeste økologiprocent i landet, sikrer vi med vores store sylteprojekt en bæredygtig produktion", siger Mona Carøe.
"Vi køber nemlig alle råvarerne til syltning lige rundt om hjørnet på den økologiske gård, Korsmedergaard".
Hospitalskøkkenet sylter de næste onsdage et halvt ton grøntsager pr. dag.

Publiceret 08 September 2015 10:00