Gulvet ser måske nyt ud, og er det også. Men under gulvet føles det som en svamp. La Loca blev ramt af vandmasserne i fredags.

Gulvet ser måske nyt ud, og er det også. Men under gulvet føles det som en svamp. La Loca blev ramt af vandmasserne i fredags.

Caféejer efter oversvømmelse:

Vi er mere optimistiske nu

Café La Loca i Vestergade blev oversvømmet i fredags. Nu venter en usikker fremtid, hvor der dog er en spirende optimisme

Gulvet ser egentligt nyt ud, og det er også kun et par uger gammelt. Men skinnet bedrager, for i fredags væltede vandet over åens breder, og en del af det vand løb ind hos Café La Loca i Vestergade. En café der nu må holde lukket, for skaderne er omfattende. Men hvor omfattende vides endnu ikke. "Det er ikke godt. Prøv at se på gulvet, hvor bulet det er. Nu skal taksatoren forbi og vurdere skaderne, men at hele gulvet skal rykkes op, ligger vist fast," forklarer Heini Soria, der er indehaver af caféen. Han er normalt ikke en mand, der sukker længe over tingene, men faktum er, at lige nu ser tingene ikke nemme ud. "Havde du spurgt mig i lørdag, ville jeg sige, at der var 99 procent chance for, at det var det. At vi ikke kom i gang igen. Vi har taget en masse små skridt for at nå derhen, hvor vi var nået, og det var nu, vi skulle til at kigge fremad, og så sker dette. Men jeg vil dog sige, at vi er mere optimistiske nu, især fordi vores udlejer bakker os utroligt flot op," siger han, og understreger, at det hele afgøres om, hvor lang tid det tager at udbedre skaderne, for caféen, der åbnede i januar, er ganske vist forsikret. Men ikke mod erhvervstab, så der er ingen indkomst i den periode, hvor er skal holdes lukket. "Den periode bliver nød til at være kort. Sådan er det bare," nævner han og kigger ud på åen.

Uventet

Åen løber lige bag caféen, og meget uventet og uvarslet gik den over sine bredder i fredags.
"Det regnede og regnede, og pludselig begyndte vandet at løbe ind. Ikke meget, og i starten fik vi fik det støvsuget op med vores industristøvsuger," forklarer han.
Men åen havde ikke i sinde at holde sig i ro.
"Det var mørkt udenfor, så det var svært se så meget, men vi kunne høre, at det det rislede som et lille vandfald. Det var vandet, der nu for alvor løb over sine bredder. Vi skovlede og skovlede vand. Pludselig lød det som et badekar med vand, der blev væltet, og så var der ikke mere at gøre. Vi måtte give op," forklarer han.
Han havde ellers forinden fået fat på brandvæsnet, men den frådende å viste sig at være en modstander, hverken café eller  brandvæsen kunne vinde over den aften.
Og så skete det hele endda på et tidspunkt, hvor alt ellers gik den rette vej. Caféen var blevet udvidet, en kok ansat, nyt gulv over det hele, gode anmeldelser i avisen og en ordrebog, som voksede og voksede.
Men så begyndte det at regne voldsomt en fredag eftermiddag.

Publiceret 08 September 2015 16:00