Modelfoto

Modelfoto

Grænsen:

Demonstrationer på vej ved Kruså på lørdag

Af
Betina Skjønnemand

Strømmen af flygtninge og migranter har ramt de danske grænser de seneste dage, og det har affødt mange forskelligeartede reaktioner hos danskerne.
Flygtningedebatten deler traditionelt danskerne i to lejre - for eller imod, og fronterne bliver ofte trukket hårdt op - specielt på de sociale medier kan tonen blive skinger og hård.
Men de sociale medier kan også bruges til andet end at skændes og diskuttere.
Således har to grupper nu kaldt til demonstration ved Kruså grænse på lørdag mellem kl. 13 og 15.
Først var det Facebook-gruppen "Luk grænsen", det indkaldte til demonstration lørdag. Opfordringen til at støtte op om demonstrationen blev tydeliggjort blandt andet med ordene:
Politikere og medier arbejder imod det danske folks interesser. De så gerne hele Danmark omdannet til verdens socialkontor.....Rigtige flygtninge skal hjælpes i hjemlandet. Det hjælper ikke folk ude omkring i verden en disse, hvis vores velfungerende system bryder sammen, og det vil det uværgerligt gøre, hvis vi skal tage flere flygtninge.....Vi har taget vores del af flygtningene, så meget at det ryster vores velfærdssystem
Den varslede demonstration har fået en anden Facebookgruppe på barrikaderne, og de har nu varslet en moddemonstration.
Det er Facebookgruppen "Lad grænsen forblive åben", der kalder til moddemonstration blandt andet med ordene:
 
Grænsen skal forblive åben, og vi skal hjælpe de uskyldige flygtninge, der er krigsramte! Vi skal hjælpe dem tilbage til en hverdag, en hverdag som de ikke har haft mulighed for i lang tid nu. 
- Det er på tide, at vi gør noget! 
- Fordi Danmark ikke er ramt, betyder det ikke, at vi ikke kan have medfølelse med vores medmennesker. Alle de børn, de mødre og fædre, der har oplevet den her forfærdelige krig, skal kunne føle sig velkommen her. 
Vi VIL hjælpe vores næste, og vi håber, at mange af jer andre vil støtte op om dette, og møde op på lørdag kl. 13:00, hvor vi kan demonstrere imod "Luk Grænsen".
Begge demonstrationer finder altså sted på lørdag kl. 13 ved den dansk/tyske grænse i Kruså.
 

null

Publiceret 08 September 2015 14:30