Sport:

Rødekro-drenge vinder DM-sølv i triatlon

Ved de danske mesterskaber i triathlon for hold, der blev afholdt i Skælskør i weekenden, lykkedes det drengene fra Rødekro Tri & Motion at hente sølv-medaljer i eliterækken for ungdom.
De 3 drenge, Alexander Salby (17 år), Victor Borella Jessen (15 år) og Oliver Salby (14 år), stillede op i aldersklassen Ungdom B, der dækker 14-17 årige. I ungdomsrækkerne stillede der i alt 5 hold til start, herunder ét i junior-klassen. Holdene startede med 2 minutters mellemrum.
Første udfordring var 750 meter svømning i strid vind og høje bølger ved Skælskør. Svømningen blev dog gennemført i rigtig fin stil, og var klart holdets bedste præstation. Derefter skulle de ud på 23 km cykling, i det kraftige blæsevejr. Holdkaptajnen Alexander er en yderst habil cykelrytter, og aftalen var, at han skulle ”trække” hele vejen. Det gjorde han rigtig fint, men desværre var vinden en hård modstander, idet der var kraftig sidevind på en stor del af ruten, hvorfor gennemsnitsfarten ikke var helt som håbet. Dernæst skulle der løbes 5 km, og med den hårde cykeltur i benene, blev løbeturen gennemført i en godkendt tid.
Samlet lykkedes det at opnå den næstbedste tid af de 5 ungdomshold, og det var nogle meget stolte drenge fra Rødekro Tri & Motion som kunne modtage de velfortjente DM-sølvmedaljer som bevis på deres flotte indsats. 
Med som coach for drengene var Kim Salby, der også selv dyrker triathlon på motionsplan, men mest er kendt for sine resultater indenfor styrkeløft og bænkpres.

Publiceret 08 September 2015 10:30