Køge Håndbolds mandskab til den nye sæson.

Køge Håndbolds mandskab til den nye sæson.

Det handler om overlevelse

Køge Håndbold kan næppe blande sig i toppen af 1. division i år. Det handler om overlevelse, siger senioransvarlig Kent Ankersen, men på længere sigt er planen at styrke økonomien og geare organisationen, så man kan etablere sig i landets næstbedste række

Af
Martin Rasmussen

Køge Håndbold vandt 2. division før sommerpausen og sikrede sig dermed adgang til 1. division i år, og det har skabt travlhed hen over sommeren - og gør det stadig - for der er både spillemæssigt og økonomisk en verden til forskel på de to rækker.
Derfor er det heller ikke med ambitioner om en øjeblikkelig topplacering, de lokale håndboldspillere netop har taget hul på den nye sæson. Sigtet er i stedet rettet mod overlevelse i en sæson, hvor det handler om at vænne sig til tempoet og fysikken i den nye række.
- Målet er i år at overleve og etablere os i 1. division. Vi er her for at lære, og vi kan næppe blande os i toppen, men vi må se, hvor mange af de andre hold, vi kan drille undervejs, siger Kent Ankersen, senioransvarlig i Køge Håndbold, der finder inspiration i den amerikanske sportsfilm Any Given Sunday, der handler om, at man kan når langt ved at stå skulder ved skulder som et hold og slås røven ud af bukserne for hinanden.
- Fysisk og tempomæssigt er der kæmpe stor forskel på at spille i 2. og 1. division, men mod HØJ var vi med hele vejen bortset fra nogle dumme fejl til sidst. Spillemæssigt var det opmuntrende, siger Kent Ankersen om premieren, der resulterede i et 19-22 nederlag.
Tre hold rykker direkte ned, mens nummer fire og fem fra bunden skal spille kvalifikationskampe mod 2. divisionshold efter afslutningen på grundspillet.

Vil være kontraktklub

Også økonomisk og administrativt er der stor forskel på de to rækker. Køge Håndbold har fået nye spillere i forhold til sidste år, men man har begrænsede muligheder på det felt i forhold til en række andre hold i 1. division med en større økonomi. Målet på længere sigt er at blive en kontraktklub. Det forudsætter blandt andet, at man kan opfylde nogle økonomiske krav om en vis egenkapital.
- Det vil give os mulighed for at konkurrere på et højere niveau. Andre klubber i rækken har spillerbudgetter på flere millioner, siger Kent Ankersen, som dog allerede i denne sæson skal finansiere en væsentligt større økonomi end sidste år.
Budgettet er mere end fordoblet i forhold til sidste års omkring 500.000 kroner. Det skyldes ikke mindst flere lange udebaneture i den landsdækkende række, og dertil kommer blandt andet øgede gebyrer til dommere, lige som alle kampe nu skal optages på video til en videodeleordning, så alle har mulighed for at se kommende modstandere an.
Dertil kommer, at man er udfordret på hjemmebane. Hidtil har holdet spillet i Køgehallen, men her er banen for smal til håndbold på højeste niveau. Derfor er de fleste hjemmekampe flyttet til Ravnsborghallen, mens der også skal spilles i Rishøjhallen og Herfølgehallen i løbet af sæsonen. De skiftende hjemmebaner understreger samtidig den klubmæssige udfordring, som det er ikke at have et entydigt samlingssted for klubben, hvis hold træner en række forskellige steder.
- På den måde er det svært at få et rigtigt klubliv op at stå. Det ideelle ville være at samle alle aktiviteter et sted, for eksempel i en hal i forbindelse med et Køge Park-byggeri. Det ville give os en fast base og mere fællesskab, hvor de små i højere grad kunne blive inspireret af de store, siger Kent Ankersen.
Han tilføjer, at der også er brug for flere frivillige til eksempelvis afvikling af kampe og andre praktiske ting i klubben.

Publiceret 12 September 2015 09:00