Ninna Jonsson føler, at hun var en del af regentparrets besøg, fordi man på Bakkegården havde gjort så meget ud af dagen

Ninna Jonsson føler, at hun var en del af regentparrets besøg, fordi man på Bakkegården havde gjort så meget ud af dagen

Et royalt festmåltid på Bakkegården

Regentparrets besøg blev fejret i hele Vejle

Af
Tekst og foto Jacob Hove

I anledning af regentparrets besøg i Vejle var der lagt op til en festdag på Plejecenter Bakkegården på Teglgårdsvej.
Mens nogle af de ældre havde taget den lange tur ned på Vejle Havn for at se med, når Kongeskibet lagde til kaj, blev andre hjemme og fulgte det royale visit på tv.
På sådan en dag, der er lidt ud over det sædvanlige, skal maden selvfølgelig også være det.
Køkkenet på Bakkegården havde i hvert fald tænkt stort, og der var blevet dækket op til fællesspisning i Paletten, hvor en musiker lagde op til fællessang. I køkkenet havde ernæringsassistentelev Line Pedersen fået ansvaret for at sammensætte menuen. Et stort ansvar.
“Jeg havde læst, at dronningen godt kan lide kylling,” fortæller Line, inden hun remser dagens menu op. En menu som selvfølgelig har fået navnet 'Dronningemiddag': Forret: Ærtesuppe med kammusling og bacon. Hovedret: Kylling med ingefær, bacon, Portobello-svampe, salsa, mozzarella, grøn pesto og slikærter. Dessert: Pavlova med bær, creme og mynte.

En dejlig dag

Inge Grundt, der har boet på Bakkegården i 14 år, var en af dem, der var nede på havnen for at se Dronningen og Prinsgemalen gå i land.
“Jeg har altid fulgt med i kongehuset, og det var flot og betagende, at se dem i dag,” siger hun.
Og det var ikke kun på havnen, at Inge Grundt fik set regentparret. Hun sidder nemlig en rigtig hurtig kørestol, så hun nåede også op på Rådhustorvet, hvor regentparret vinkede fra balkonen.
“Den kører stærkt,” griner Inge Grundt, inden hun begynder at synge med på fællessangen, der breder sig i lokalet her på Bakkegården.
En anden af stedets beboere Ninna Jonsson roser, at personalet på Bakkegården har gjort så meget ud af dagen i anledning af det royale besøg.
Hun var ikke nede på havnen, men:
“De har lavet det så fint her. Så selvom vi sidder her, så føler vi, at vi er en del af det royale besøg,” siger Ninna Jonsson, der roser maden.
“Det er en elev, der har lavet en speciel menu i anledningen af dronningens besøg, og det er så fint. Rigtig god mad,” siger Ninna Jonsson.
Også en 100-årige herre, som alle kalder Gjesager, er rigtig glad for dagens 3-retters menu.
“Men vi får nu noget godt at spise hver dag,” siger han.
Det med regentparret siger ham til gengæld ikke så meget.
“Jeg har ikke noget imod det,” lyder svaret på spørgsmålet, hvad det betyder for ham, at regentparret besøger Vejle.
Senere på dagen bliver det holdt en lille tale. Festmiddagen er slut og beboerne skal op og hvile oven på den festlige dag.
“Skal jeg sende en hilsen til køkkenet?,” bliver der spurgt.
“Ja!,” lyder det fra flere beboere.
“Sig, hun er bestået,” råber en anden med henvisning til eleven Line nede i køkkenet.

Rikke Knudsen, Line Pedersen og Janni Callesen i Bakkegårdens køkken. Vores café har åbent hver dag, siger de. Så er man blevet sulten af at læse artiklen...

Rikke Knudsen, Line Pedersen og Janni Callesen i Bakkegårdens køkken. Vores café har åbent hver dag, siger de. Så er man blevet sulten af at læse artiklen...

Inge Grundt i sin meget hurtige kørestol.

Inge Grundt i sin meget hurtige kørestol.

Publiceret 12 September 2015 16:00