Sætter fokus på hygiejne

I forbindelse med den nationale hygiejneuge, der finder sted i den kommende uge, bliver der opstillet en stand på rådhuspladsen i Fredericia, hvor man kan få tjekket, hvor mange bakterier der er på hænder, mobiltelefon m.m.
Temaet for hygiejneugen i år er ”Er hygiejnen hjemme?”, så fokus er i år på hygiejnen i hjemmet og “hjemmezonen”. Ansatte på tværs af social- og sundhedsafdelingen, vil sammen med hjemmeplejens hygiejnesygeplejerske stå i standen på rådhuspladsen torsdag den 18. september fra kl. 9 – 16 og fredag den 19. september fra kl. 9 – 15. Her kan man blandt andet deltage i en lille konkurrence - hvor mange af byens forretninger har sponsoreret fine præmier - og få tjekket, om man kan vaske hænderne korrekt.


Hygiejneugen arrangeres af Rådet for bedre hygiejne, og formålet er at forbedre hygiejnen i hverdagen.
Rådet for bedre hygiejne blev dannet gennem Statens Serum Institut for et par år siden, da man i hele landet kunne se, at manglende hygiejne var og stadig er skyld i rigtig mange sygedage på arbejdsmarkedet. Det koster samfundet rigtigt mange milliarder årligt og giver forringet livskvalitet hos den enkelte borger.
Samtidigt blev resistente bakterier et stigende problem på grund af et øget antibiotikaforbrug. Derfor måtte der øget fokus på bedre hygiejne generelt i befolkningen, og rådet blev oprettet.

Publiceret 12 September 2015 06:00