FYLDT TIL SIDSTE STOL! Der var stopfyldt i Medborgersalen da kursusrækken “Det gode ældreliv” blev startet på Sundheds- & Aktivitetdagen forleden med TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. Der måtte sættes 50-60 ekstra stole ind, og flere måtte endda nøjes med ståpladser langs væggen.

FYLDT TIL SIDSTE STOL! Der var stopfyldt i Medborgersalen da kursusrækken “Det gode ældreliv” blev startet på Sundheds- & Aktivitetdagen forleden med TV-lægen Peter Qvortrup Geisling. Der måtte sættes 50-60 ekstra stole ind, og flere måtte endda nøjes med ståpladser langs væggen.

”Det gode ældreliv” - kursusrække skudt igang med succes!

Der måtte sættes ekstra stole ind i Medborgersalen, da TV-lægen gav sit oplæg

Hvidovre Kommunes kursusrække “Det gode ældreliv” blev skudt flot i gang forleden på Sundheds- og Aktivitetsdagen. Medborgersalen var fyldt til sidste plads og man måtte endda sætte 50-60 ekstra stole ind, da TV-lægen Peter Qvortrup Geisling gav sit oplæg. Så det var en god dag for arrangørerne, med mange besøg i standene.  

Af
8m-

Som ældre kan der være mange ting, man er usikker på. Derfor vil Hvidovre Kommune nu forberede sine borgere på ældrelivet med en række kurser, som går i gang i dag tirsdag den 15. september, og herefter kører på tre forskellige hold hele efteråret. Deltagelsen er gratis, da kurserne er finansieret af 1,5 millioner fra Ældrepuljen. - Lige siden “Udbetaling Danmark” overtog udbetaling af pension, har Ældrerådet efterspurgt et forum, hvor de kommende og nuværende pensionister kunne få en orientering om deres pensionsliv, siger Ældrerådsformaden Birthe Mingon. - Kommunen inviterede den gang to gange om året kommende pensionister til et møde på Rådhuset, hvor de blev orienteret om deres pension og fik mulighed for at drøfte det med deres sagsbehandler. Ældrerådet deltog på disse møder og orienterede om de tilbud pensionisterne i Hvidovre havde for et aktivt liv. - Da projekt Ældreliv Hvidovre kom på tale, var Ældrerådet med på idéen med det samme, og så snart ansøgningen om puljemidler var godkendt, gik vi i fællesskab med i arbejdet.  Kurserne er næsten optaget, og vi glæder os meget til at være med til at gennemføre de tre kurseer, der er planlagt. Vi håber meget på, at den store interesse, der er for projektet, vil betyde, at vi fremover permanent kan tilbyde kommende pensionister et kursusforløb, der giver dem en bedre og mere tryg pensionisttilværelse. - Kurserne vil ruste de ældre til at blive bedre til at håndtere ting som økonomi og pension, tryghed i hjemmet, sundhed og netværk, understreger Birthe Mingon. - Mange spekulerer over en masse forskellige ting, når de skal til at på pension. På kurserne i Ældreliv Hvidovre får man ting at vide, som kan være nyttige. Der er masser af tilbud, og man kan møde andre folk. Mange sidder alene, så det er en god mulighed for at komme ud og møde andre, der sidder i samme situation som en selv.

Ledige pladser

Der er altså stadig ledige pladser på holdene, og Birthe Mingon opfordrer sine ældre medborgere tilmelde sig: - Man skal melde sig til, fordi vi som ældre ofte tror, vi ved det hele. Men det gør vi jo ikke altid, og så er det godt at få nye vinkler på tilværelsen. Vi kan lære hele livet, slutter Ældrerådsformanden. Vil man med på kurserne, så kan man tilmelde sig hos SundhedsCentret på tlf. 36 39 37 37 eller sundhedscentret@hvidovre.dk - (Se kursusprogrammet).

Publiceret 15 September 2015 08:00