Natteravnene på vej op af Hvidovrevej ved Engstrandskolen.

Natteravnene på vej op af Hvidovrevej ved Engstrandskolen.

Danmark ”gik i gult”

I lørdags fejrede tusindvis af Natteravne Nordisk Natteravne Dag overalt i Norden ved en række lokale arrangementer. I Danmark markeres dagen ved, at Natteravnene trækker i deres gule jakker og tager en snak om deres indsats gennem 17 år, og opfordrer alle ansvarlige voksne, uanset alder og baggrund, til at tage en prøvetur.

- Natteravnene deltog tidligt om morgenen i et arrangement i Hvidovre, med de andre ravne i Køge Bugt området, dvs. Køge, Solrød, Greve, Vallensbæk, Brøndby Strand og Hvidovre, siger kassereren for Natteravnene i Brøndby Strand, John Frimann. Natteravnene gik i Hvidovre Havn, Friheden S-tog Station og Frihedens Butikscenter og mødte folk og fik en god snak om Natteravnene.

Prøv det – og vind

- Det er en fantastisk berigende oplevelse som Natteravn at se hvorledes de unge i stigende grad tager ansvar og hjælper hinanden, når de går i byen, eller bare mødes. Vi oplever mere og mere at kammerater tager sig af “forulykkede” og hjælper dem hjem, fortæller kassereren for Natteravnene i Brøndby Strand, John Frimann, som i 14 år har været frivillig i Natteravnene i Brøndby Strand. “Alle skulle prøve det - og det er fint, at folk kun er med 5-10 gange om året i 3-4 timer i et par år - folk har travlt i dag, og vi deler ikke vores frivillige i et A og et B hold efter hvor ofte de går - alt er en hjælp”.

Få mere at vide

Se mere om Natteravnene på natteravnene.dk, ring 42 54 00 30 til John Frimann, eller Natteravnenes Landssekretariat på 7012 1299.

Publiceret 15 September 2015 08:00