Den sidste turist.

Den sidste turist.

Den sidste turist

En Lulu Ziegler cabaret med Bodil Jørgensen

Hvidovre Teaterforening er igen på banen med spændende forestillinger. Der lægges ud med Lulu Ziegler cabareten “Den sidste turist” fredag den 25. september kl. 19.30 i Medborgersalen.

En kvinde har stået på Livas skibsdæk i 70 år og ventet... men ventet på hvad; ventet på hvem og ikke mindst: Hvorfor? Nu står hun så her - en kvinde i limbo - og ser tilbage pa° sit liv og sin samtid... Og det sker ved hjælp af cabaretkunstneren og teaterlederen m.m. Lulu Zieglers omfattende repertoire spændende fra “Sangen om Larsen”, “Mit Hjertes Café” og ikke mindst “Den Sidste Turist i Europa”.  Ja, nu kunne kliche´erne om tredivernes cabaret-tradition og ver- fremdung godt stå i kø, MEN - når stedet er Cafe Liva, repertoiret Lulu Zieglers og - ikke mindst - skuespillerinden Bodil Jørgensen... Ja, så blev det pludselig eksplosivt på en helt anden måde. Sammen med akkompagnatøren Bjarne Sahl fortæller Bodil Jørgensen her en historie om kærlighed og et Europa, som ikke syntes at have lært meget de sidste hundrede år. Bodil Jørgensen står selv for manuskriptet og til at kigge på løjerne ude- fra, har hun allieret sig med den Reumert-vindende instruktør, Thomas Bendixen og Café Livas kunstneriske leder, Jacob Morild. Efter forestillingen kan man få en snak med skuespilleren Bodil Jørgensen.

Isblå sang

Næste forestilling er en poetisk, musikalsk og visuel forestilling inspireret af grønlandsk natur og mytologi for de 2-6 årige. Isblå sang hedder forestillingen der spiller søndag den 27. september kl. 14.00 i Medborgersalen. Den hvide sne glimter i solen, så  langt øjer rækker. Lige nu er her stille. Det eneste vi hører er vindens susen og isbjergenes knirkende lyd. Og dog langt væk anes en sang - som kom den dybt nede fra havet - hvad fortæller den og hvor kommer den fra? Om den grønlandske dreng, der altid kun bliver kaldt for lillebror, men som er stor nu og vil have et rigtigt navn ligesom alle andre børn. For at finde sit navn må drengen på en rejse over det store hvide land, møde sælen, der leder efter sin lille unge, mågen der ligger på æg i sin rede, og isbjørnen, der leder efter mad, og som er så sulten, at den er lige ved at...Han må svømme helt ned på havets bund og rede håret på havets moder før han i sit møde med hvalen finder den sang, der fortæller hans navn: Malik. Malik som en bølge blå. Billetter kan købes hos Hvidovre Teaterforening, Søstjernevej 1, 36 49 66 06, hvidovreteaterforening.dk eller på post@hvidovreteaterforening.dk

Publiceret 15 September 2015 08:00