Hvidovre hævede niveauet

Daniel Holm blev dobbelt målscorer - HIF møder HIK på kunstgræs i Gentofte på lørdag

FODBOLD: Hvidovre fik en meget vigtig sejr over Brønshøj, der gæstede Kæmpernes Arena i fredags og måtte rejse til Tingbjerg med et 1-3 nederlag.

Af
ebo@hvidovreavis.dk

Træner Thomas Westh Hansen havde måttet se bort fra midtbanedynamoen Magnus Fredslund, som trådte forkert under torsdagens træning med en hævet ankel til følge.
Man havde også valgt at lade Peter Benjaminsen spille dybere i banen, og det var tilsyneladende en god idé. HIF kom godt fra land, og allerede efter tre minutters spil sørgede Brønshøj med et selvmål for, at HIF fik den bedst mulige start. Et godt skruet hjørnespark fra Mads-Christopher Pedersen blev snittet ind i det lange hjørne, og det var starten til an rigtig fornuftig halvleg. Nicholas Marfelt fik lov til at sætte tempo i venstrekanten, og hans indlæg efter et lille kvarters spil endte hos Daniel Holm, der stille og roligt lagde bolden ind i det lange hjørne til 2-0. Det blev 3-0 efter en lille halv time, da Mikkel Dahl opsnappede et katastrofalt udspark fra Brønshøjs målmand. Dahl fik afdriblet en modstander og målmanden og lagde bolden ind for at se den blive blokeret på selve målstregen. Riposten sparkede Daniel Holm i mål.
Hvidovre havde vinden i ryggen og var dygtige til at kontrollere bolden. Der blev viste rigtig meget godt spil, og Brønshøj havde det svært. En kæmpe blottelse i centerforsvaret mellem Kristoffer Wickmann, Frederik Krabbe og Nicholas Marfelt gav Brønshøj et kæmpe tilbud, som blev udnyttet. Det var dog ikke slut med HIF's chancer. Mikkel Dahl blev spillet fri foran mål af Mads Rønne, men desværre blev afslutningen for løs.
Om det var vinden, der spillede ind eller Hvidovres spillere, der blev bange for at vinde, skal være usagt. Der blev pludseligt meget kort mellem de to bageste kæder, og presset på Brønshøj blev lagt meget lavt. Det betød ikke, at HIF ikke fik chancer. Mads Rønne havde et par rigtig store muligheder for at lukke kampen efter gode omstillinger og godt opspil, men afslutningerne manglede kvalitet. Daniel Holm fik sin gyldne mulighed for et hat-trick alene med Brønshøjs målmand, men igen manglede kvaliteten. I den anden ende var det HIF der reagerede og Brønshøj, der agerede. Initiativet var hos “Hvepsene”, der summede omkring Mikkel Haslings mål. Han måtte et par gange vise klassen, og gjorde det. En skidt anden halvleg, men langt bedre end det, der blev vist i Espelunden.
Næste opgave er ude mod HIK på lørdag kl. 13 på kunstgræs.
- Det bliver en helt anderledes kamp på et underlag, som jeg regner med at sætte hold efter, fortalte træner Thomas Wersth Hansen efter kampen.
- Vi ved, at kampen bliver uden Mads Rønne, der fik et gult kort mod Brønshøj og dermed sidder karantæne af. Magnus Fredslund forventes at blive klar, selvom hans ankel er hævet...
- Omkring kampen mod Brønshøj er rigtig godt tilfreds med at vinde og de første 45 minutter. Vores høje pres lykkedes i perioder, og det offensive spil fungerede. Vi havde aftalt at stå kompakt i forsvaret, og det lykkedes til dels. I 2. halvleg lod vi os presse for langt tilbage, og så fik vi ikke lukket kampen definitivt i 2. halvleg, selvom vi fik chancerne...

Publiceret 15 September 2015 08:00