Steinsø Berg underholder i Avedøre Kirke på søndag.

Steinsø Berg underholder i Avedøre Kirke på søndag.

Italiensk musik ”TOSTI 100!” i Avedøre kirke

Koncert med Torleif Steinstø, Jörgen Berg og kirkens organist Wents Reinbergs

På søndag den 20. september kl. 16.00 er der en enestående mulighed til at opleve tenor Torleif Steinstø fra Den kgl. Opera sammen med guitaristen Jørgen Berg fra Gøteborgs Musikhøjskole og kirkens organist Wents Reinbergs i Avedøre kirke. Yderligere vil der være en præsentation af kirkens nye flygel.

Der er gratis adgang til koncerten, hvor de tre medvirkende vil præsentere et program med musik af den italienske komponist Paolo Tosti (1846-1916).  Tenoren Torleif Steinstø er født i Sverige og operasanger på Det Kongelige Teater i København. I år 2000 tog han sin eksamen på Musikkonservatoriet i Göteborg med trombone som hovedfag. Året efter begynde han tage private sangtimer, som i 2004 førte til en fast stilling på Det Kongelige Teater. Sidste år gav Torleif Steinstø sammen med kirkens organist en uforglemmelig koncert i Avedøre kirke med italienske kærlighedssange. Guitaristen Jörgen Berg er uddannet på Musikhøjskolen i Gøteborg og bor i Ljungskile i Sverige. Han arbejder som professionel guitarist og er lærer ved Musikhøjskolen i Gøteborg. Kirkens organist Wents Reinbergs har været i Avedøre kirke i over 10 år og har markeret sig med koncerter af forskellig art. Hver september måned præsenterer han en koncert i klassisk stil. Denne gang - sange fra den solrige Italien af Paolo Tosti. Sammen med Torleif Steinstø har de optrådt ved forskellige lejligheder.

Programmet:

Næste år fylder der 100 år siden den italienske komponists Sir Francesco Paolo Tostis (1846 - 1916) død. Han stammede fra Napoli, hvor han voksede op i fattigdom og sult. Senere blev han en annerkendt komponist og underviste på musikakademier både i Italien og i England. I 1906 for sin indsats blev han tildelt ærestitel - Sir.

Nyt flygel i kirken

I mange år har Avedøre kirkes personale drømt om et rigtig klaver i stedet for alt det elektroniske. Til denne koncert har kirken fået en mulighed for en prøveopstilling med et flygel fra klaverfirmaet “Juhl-Sørensen”. Det er tale om et mesterværk af “Shigeru-Kawai” instrumenter. Salgschef hos “Juhl-Sørensen” Jan Beck Eriksson kommer med en introduktion af flyglet. Alle medvirkende og arrangørerne håber, at rigtig mange vil finde vejen frem til koncerten på søndag, for at høre Torleif, Jørgen og Wents ved deres koncert. Og ikke mindst for dem, der aldrig har hørt den italienske musik, vil dette blive en hyggelig mulighed til at opleve og blive kendt med Avedøre kirke på den mest venlige og indbydende vis. 

Publiceret 15 September 2015 08:00