Abdi Hakin Ulad er kongen af dansk langdistanceløb.

Abdi Hakin Ulad er kongen af dansk langdistanceløb.

Kongen af langdistanceløb

Abdi Hakin Ulad suveræn hurtigste dansker ved Copenhagen Half Marathon

ATLETIK: Da Hvidovre Atletik & Motions Abdi Hakin Ulad krydsede målstregen som hurtigste dansker ved søndagens Copenhagen Half Marathon, var der samtidig tale som dansk mesterskab. Det var samtidig hans fjerde mesterskabstitel i sommerhalvåret. I maj måned vandt han både DM og det Nordiske Mesterskab på 10.000 meter, i august vandt han overbevisende DM på 5.000 meter og søndag vandt han så suverænt sin første DM titel på den halve maratondistance.

Af
sport@hvidovreavis.dk

- Jeg har været på tre ugers træningslejr i Kenya som forberedelse til efterårssæsonen, og er i kanonform. Det er utrolig motiverende hver eneste dag at løbe med de kenyanske verdensstjerner, der er helt nede på jorden. Den sidste uge løb jeg 235 km, så der er masser af kilometre i benene, fortæller Abdi Hakin Ulad om sine forberedelser.
I verdensklassefeltet i midten af København, der havde samlet knap 20.000 gennemførende deltagere, blev der løbet rigtig hurtigt allerede fra starten af løbet. Således passerede Abdi Hakin Ulad de første 5 km så hurtigt som 14.37 min. og de første 10 km i 29.27 min. hvilket faktisk var mellemtider på vej til en forbedring af den legendariske danske rekord på 1.01.55 timer.
Vejret var temmelig blæsende med megen vind og kraftige byger undervejs, hvilket er langt fra optimale forhold, og da Abdi Hakin Ulad samtidig lå i en gruppe, hvor der ikke var andre, der ønskede at tage føringerne i modvinden, blev tiden ikke helt som forventet.
- Vi havde forventet noget mere, og gik efter at forbedre den danske rekord, men omstændighederne taget i betragtning, så er vi meget tilfredse med de 1.02.48 timer, som Abdi kom hjem i i dag, sagde Leo Madsen, der er personlige træner for Abdi Hakin Ulad.
Hvidovre AM's Sportschef, Michael Bruun Jepsen, var også ærgerlig efter løbet: - Langdistanceløbere har kun få skud i bøssen hver sæson, når det gælder de lange løb, så det var rigtig ærgerligt, at vejret ikke var med løberne. Men trods alt rigtig positivt, at Abdi alligevel kan løbe så forrygende hurtigt! Han satte fem klubrekorder på alt fra 5 km til halvmaraton, og det indikerer klart, at drømmen om OL-deltagelse i 2016 i Rio de Janeiro på enten 10.000 meter eller marathon ikke er urealistisk...
- At Abdi Hakin Ulad er suveræn i det danske løbemiljø kom tydeligt til udtryk, da næstbedste dansker var næsten 2½ minut efter, men når hver eneste kilometer undervejs bliver passeret på 2 minutter og 59 sekunder, så er det de færreste, der kan formå at følge med!

Publiceret 15 September 2015 08:00