Henri Nissen sammen med en tidligere muslimsk diplomat, Ibrahim Abba, som nu har forladt islam og er blevet kristen. (Privatfoto)

Henri Nissen sammen med en tidligere muslimsk diplomat, Ibrahim Abba, som nu har forladt islam og er blevet kristen. (Privatfoto)

Mission og mirakler i frikirken

I Frikirken i Aabenraa kan man torsdag den 8. oktober kl. 14 høre foredraget 'Mission og mirakler' af journalist Henri Nissen fra ugeavisen Udfordringen.
Henri Nissen fortæller, at han mange gange har oplevet mennesker, der bliver helbredt på et øjeblik gennem bøn. Ikke mindst i Afrika, hvor han har arbejdet med at hjælpe radio-stationer gennem 20 år. Først som udsendt af Mission Afrika, senere som konsulent for Det Lutherske Verdensforbund. De sidste otte år har han hvert år taget en måned eller to på egen hånd i Afrika efter aftale med den kristne ugeavis Udfordringen, som han nu er redaktør for.
"Omkring år 2000 havde jeg mulighed for at følge en afrikansk prædikant, der helbredte syge. Han medvirkede også i TV2's serie 'Åndernes Magt', og jeg skrev bagefter bogen 'Åndens Magt', som udkom på dansk, norsk, svensk, tysk og engelsk. Her fokuserede jeg på Charles Ndifons helbredelsestjeneste, og på den – glemte – kraft, der ligger i kristendommen til at helbrede," fortæller Henri Nissen.
"Siden kom jeg til at opleve meget af det samme i Afrika, hvor vi gennem radioerne forsøger at fortælle om kristen tro til muslimer, hvoraf mange er fanatisk imod og nogle direkte ønsker at dræbe de kristne. Alligevel skifter en del muslimer tro, når de ser den kraft, der er i kristendommen," fortæller han.
"Og jeg tror, at der også er meget mere at hente i kristendommen, end de fleste danskere nok tror," siger Henri Nissen.

Publiceret 15 September 2015 08:00